УСПЕШНА ШАПЧАНКА – КРЕАТОРКА И ПРЕДУЗЕТНИЦА

За мој пословни развој било је пресудно учлањење у Удружење пословних жена Србије јер сам ту добила прве информације за почетак рада. На семинарима сам схватила да треба ићи корак по корак и да не могу да будем само „у облацима“, каже Марија Иванковић Јуришић, власница уметничке радионице „Марија хендмејд“

uspesna-sapcankaКада је крајем јуна у Београдском драмском позоришту уручена награда Удружења пословних жена Србије „Цвет успеха за жену змаја“ Марији Иванковић Јуришић за најуспешнији и најкреативнији концепт самозапошљавања, који је остварен уз помоћ подстицајних средстава државе за незапослена лица (награда из поткатегорије „Самозапошљавање“), било је то само још једно заслужено признање младој модној креаторки из Шапца.

Ко је Марија Иванковић Јуришић и како је успела да, само што је навршила трећу деценију живота, постане и успешна модна креаторка и власница Уметничке радионице „Марија хендмејд“ и запажена предузетница?

– У почетку, пре осам година, била сам „у облацима“, али је мама била много реалнија. Морам признати да сам тек захваљујући Удружењу пословних жена Србије направила прве значајне кораке у свом предузетништву и каријери модног дизајнера – каже Марија за Економетар.

Марија Иванковић Јуришић је инжењер технологије дизајна и завршила је своје школовање у Београду на Политехничкој академији 2002. године. После годину дана рада у једном београдском модном атељеу одлучила је да се врати у родни Шабац и у 24. години основала је Уметничку радионицу „Марија хендмејд“, у јесен 2004. године.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: