VELIKI FORUM MENADŽERA SAM: Pregovori sa EU uz podršku poslovne zajednice

Srbija se aktivno priprema za početak pregovora i ispunjavanje kriterijuma za članstvo u EU. Moj plan su četiri godine pregovaranja i pritom nisam optimistična, nego krajnje realna u proceni ovog stanja, jer ne polazimo od nule – rekla je Tanja Miščević

veliki-forum-menadzeraSrpska asocijacija menadžera (SAM) organizovala je 20. novembra, u saradnji sa USAID Projektom za bolje uslove poslovanja, 16. po redu Veliki forum menadžera na temu „EU pregovori iz ugla menadžera – šta nas čeka?“ Događaj je okupio veliki broj gostiju, članova SAM i uglednih menadžera, kao i predstavnike Vlade Republike Srbije.

Predsednik Srpske asocijacije menadžera, Milan Petrović, pozdravio je prisutne i istakao važnost uključivanja menadžera u proces evropskih integracija. On je najavio da će SAM u narednom periodu podstaći stvaranje boljih uslova poslovanja u Srbiji:

– Pregovori sa EU su važni i mi kao menadžeri preuzimamo proaktivnu ulogu u samom procesu prilagođavanja promenama koje su pred nama – rekao je Petrović.

Specijalni gost Foruma bila je Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Ona je predstavila trenutni položaj naše zemlje u procesu evropskih integracija i pozvala poslovnu zajednicu i menadžere da se aktivnije uključe, zato što joj u ovom trenutku nedostaju jasne sugestije šta bi trebalo razvijati u srpskoj ekonomiji i braniti u pregovorima sa EU.

– Upravo je ono što nas čeka i ono što vas čeka isti posao – da se usklađujemo, da nađemo zajedničke načine za funkcionisanje na tržištu EU koje može biti zainteresovano za naše proizvode. Za to nam treba jasan strateški pravac – rekla je Miščevićeva.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • LOKALNE SAMOUPRAVE – NAJPOUZDANIJI GENERATORI NACIONALNOG RAZVOJA: Efikasna administracija dovodi investitore
  • REGIONALNI LIDER MLEKARSKE INDUSTRIJE: Imlek proslavio 60. rođendan
  • REZULTATI GODIŠNJEG ISTRAŽIVANJA MASTERINDEX: Srbi uživaju u kupovini na internetu
  • PREDSTAVLJENI REZULTATI STUDIJE O DOPRINOSU BANKARSKOG SEKTORA: Banke su stabilan partner državi, privredi i društvu
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • HIPOTERMOMINERALNE VODE – GLAVNA PREDNOST TERMI MARIBOR: Habakuk – medicinski i wellness centar regiona
  • OTVORENA ZIMSKA SEZONA NA KOPAONIKU 2013/2014.: Prvog vikenda u decembru – 15.000 gostiju
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (4): Ravnoteža između poslovnog i privatnog života
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (10): Šta je neophodno za donošenje dobrih odluka
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2014.
Podelite ovaj tekst: