ВИНАРИЈА „ВИНДУЛО“: „Слатка ева“ из Темерина

Ласло Дујмович, стоматолог и винар из Темерина крај Новог Сада, развио је породични бизнис производње висококвалитетног вина које посетиоци могу да пробају и купе у оквиру „Винског пута“

vinarijaТешко је водити један мали бизнис а тек два… Ово друго одлично полази за руком Ласлу Дујмовичу, стоматологу и винару из Темерина крај Новог Сада. У плану је и трећи посао: креће у воде агротуризма. Прва два бизниса почела су готово истовремено. О почетку рада породичног предузећа „Виндуло“ д.о.о. Ласло Дујмович каже:

– Моји преци и са очеве и са мајчине стране били су винари, па сам заволео све што је везано за вино, винограде и грожђе. Од прве зубарске плате купио сам грожђе и направио прве литре вина. Из године у годину правио сам све више вина и трудио се да квалитет буде задовољавајући. Наравно, сам нисам могао и потражио сам помоћ колега и стручњака. Прочитао сам бројну литературу – каже Дујмович у разговору за Економетар.

Прве чокоте на старом породичном салашу Ласло Дујмович је засадио 2003. године а површине су се сваке године повећавале. Сада има седам хектара винограда. Последњи засади били су лане – два и по хектара. На тржиште може да испоручи 40.000 литара вина а када и ови засади почну да дају пун род, моћи ће да пласира и до 70.000 литара квалитетног вина.

– Не стајемо са садњом нових чокота. Већ ове године улазимо у нови програм. Желимо да производимо „еко вино“, направљено од органски произведеног грожђа, сазнајемо од нашег саговорника.

Опширније у штампаном издању

 

Podelite ovaj tekst: