ВЛАСНИК ПРЕДУЗЕЋА „МОДУС“: Стрпљиво до велике добити

Производно-трговинско предузеће модерне и квалитетне женске одеће умерених цена, чији су власници Славица и Милан Кнежевић, послује 17 година без кредита, имају радионицу у Панчеву на простору од 4.600 метара квадратних, своје продавнице у осам српских градова и 25 сталних купаца на велико

monusОнај ко нема то задовољство да упозна власника и директора производно-трговинске фирме „Модус“, Милана Кнежевића, биће ускраћен за сазнање једне велике мудрости којом се руководио овај способни и амбициозни предузетник. Синтагма коју наш саговорник за Економетар све време истиче „да је мање – више“ и да су „умерене цене сигурна реализација великих послова“ добар је наук за све који се тврдоглаво придржавају правила да се сваки бизнис мора заснивати на брзој и краткорочној заради. Ти исти предузетници, по његовом уверењу, кад-тад доживе губитке и крах.

Прича о пословном развоју и успеху Милана Кнежевића, чије моделе готово све жене у Србији препознају, јесте парадигма правог предузетништва које не познаје губитке, нема кредите, нити било какве дугове. Зато је и преносимо читаоцима Економетра као, мора се признати, редак пример у приватном пословању у нашој земљи.

– Моја породица, коју чине супруга Славица, креаторка наше одеће, и син Ђорђе, који ускоро завршава економске науке, стигли смо у Београд из Приједора 1992. године са 5.000 немачких марака. И, одмах прионули на посао. Било је много тешко и тренутака великих одрицања, али путања нашег успеха била је све чистија и сигурнија – истиче Милан Кнежевић, и наставља:

– Данас је наш приватни бизнис „најздравији“ у Србији: никад нисмо узимали кредите, знајући да би камате прогутале добит. Наш годишњи промет данас је 250 милиона динара, са чистом добити која износи осам процената. У савремено опремљеној радионици у Панчеву (која се простире на 4.600 метара квадратних) запослено је 120 људи, чији су лични дохоци на нивоу просечних примања у Србији. Целокупну администрацију наше већ разгранате фирме води само петоро стручних људи.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: