Вода са Вртопа иде у Швајцарску

Породица Радета Ђурића, једног од бивших сувласника „Агрожива“, отворила је у мају прошле године фабрику за флаширање изворске воде у родном Преслапу и већ почела извоз

vodaУ загрљају брегова Црнотравске плане, који се уздижу изнад кристално бистре Преслапске реке, налази се село Преслап, највеће црнотравско село са око двеста становника. То је једино село ушореног типа на подручју ове комуне, удаљено од бугарске границе само километар и по. Ово је прво црнотравско село у којем је пре двадесетак година отворен један индустријски погон. Реч је о дечјој конфекцији врањског „Јумка“ која је, нажалост, пре неколико година затворена.

Напуштену фабрику купила је, реновирала и проширила београдска фирма „Слив“ чији је власник породица Радета Ђурића, једног од бивших сувласника панчевачког „Агрожива“, која је у њој маја прошле године отворила фабрику за флаширање изворске воде „Власина“. Ђурићи су још пре десетак година размишљали да се врате у родни Преслап, а сада им се коначно жеља испунила.

Поред Радета, машинца по дипломи, у породичном бизнису су супруга Славица која је завршила биротехничку школу у Лесковцу, након чега је радила у фабрици авиона у Панчеву и у „Агроживу“, и синови Слађан који је завршио Економски факултет у Београду и Иван са дипломом Више пословне школе.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: