ZAŠTO SU TRENINZI I KOUČING POTREBNI KOMPANIJAMA I MENADŽERIMA: Promene teraju na stalno učenje

U vreme kada je samo promena izvesna, brzina donošenja kvalitetnih odluka koje podstiču i druge na akciju, postaje imperativ za lidere. Kako se tempo promena pojačava, mnoge kompanije i njihovi lideri suočavaju se sa izazovom da nastave da se takmiče. Zbog toga su treninzi, kontinuirano obrazovanje i koučing sve traženiji i na domaćem tržištu

Olga Svoboda

Većina organizacija se danas konstantno menja, reorganizuje i ponovo pozicionira na tržištu. Rukovodioci se suočavaju sa velikim brojem nepoznanica o klijentima, dobavljačima, sa tržištem koje se menja, sa novim tehnologijama. Kako se tempo promena pojačava, mnoge kompanije i njihovi lideri suočavaju se sa izazovom da nastave da se takmiče. O tome koliko se svet promenio poslednjih decenija govori podatak da danas postoji svega šezdesetak kompanija sa liste najbogatijih “Fortuna 500” iz 1955. godine. U vreme kada je samo promena izvesna, brzina donošenja kvalitetnih odluka koje podstiču i druge na akciju postaje imperativ za lidere. Zbog toga se za menadžere i rukovodioce na drugim nivoima sve češće organizuju treninzi, koučing i druga usavršavanja.

Kompanija mora da ima plan i svrhu

Olga Svoboda, direktorka Gi grupe HR Solutions, koja se bavi treninzima, savetovanjem u oblasti ljudskih resursa i razvojem, kaže da u takvom okruženju svaka kompanija mora da ima poslovni plan i da zna svoju svrhu. Ipak, često rade sa klijentima koji imaju poslovne ciljeve, ali ne i strategije kako da rukovode timovima koji te ciljeve treba da ostvare.

„U složenom svetu u kome radimo i živimo, postoji velika potreba za jasnom vizijom organizacije i identitetom, ali i za integrisanim poslovnim strategijama i strategijama rukovođenja. Moramo da znamo ko smo i šta želimo, i ne samo šta želimo da ostvarimo već i kako to da ostvarimo, u skladu sa vrednostima i željenim načinom rada“, kaže Svoboda za Magazin Biznis.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PREDRAG MILINČIĆ, REGIONALNI DIREKTOR KOMPANIJE MARS BALKAN EAST: U održivo poslovanje uložićemo milijardu dolara
  • MARKETING MREŽA URUČILA TRADICIONALNA PRIZNANJA: Dodeljene nagrade kaktus 2018!
  • SANJA IVANIĆ, GENERALNA DIREKTORKA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE Konačno dolaze francuska mala i srednja preduzeća u Srbiju
  • ANDREJ BESLAĆ, GENERALNI DIREKTOR MLEKOPRODUKTA IZ ZRENJANINA Specijalizujemo fabriku za premijum sireve
  • POKRET FRANCUSKIH KOMPANIJA – MEDEF U POSETI BEOGRADU U fokusu softveri, infrastruktura, metro…
  • TRADICIJA BOŽIĆNIH VAŠARA U BEČU: Zimska bajka na trgovima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2018.
Podelite ovaj tekst: