VELIKI OTVORENI TRENING PO LICENCI BRAJANA TREJSIJA „POJEDI TU ŽABU“: Uspeh zavisi isključivo od vas

Odlika lidera jeste da imaju viziju, da su hrabri, objektivni, da teže onome što je ispravno, i da su odgovorni pa da krivicu ne svaljuju na druge. O tome kako postići uspeh govorio je Darko Mirković, trener poslovnih veština, konsultant i kouč na velikom otvorenom treningu „Pojedi tu žabu“. Poruka je: za postizanje uspeha najvažnije je postaviti ciljeve i na njima naporno raditi

Darko Mirković na treningu u Beogradu

Kada su Lionela Mesija, jednog od najboljih fudbalera sveta, pitali kako je postao poznat preko noći, odgovorio je da mu je za to “preko noći” bilo potrebno 17 godina. Upravo tim primerom Darko Mirković, trener poslovnih veština, konsultant i kouč, ukazao je na to da se do ciljeva stiže napornim radom. On je 2. novembra u Beogradu održao prvi otvoreni trening „Pojedi tu žabu“ po licenci Brajana Trejsija, budući da je njegova firma Alterna International master partner čuvene kompanije Brian Tracy Global.

„Mnogi od nas imaju samo želje, ne i ciljeve. Ciljevi su osnova za visok nivo samopouzdanja, samopoštovanja i ličnog ponosa. Da bi se oni ostvarili, neophodan je svakodnevni naporni rad. I ciljeve je neophodno zapisati. Na Jejl univerzitetu je rađeno istraživanje i svega tri odsto diplomaca je zapisalo svoje ciljeve posle diplomiranja. Ispostavilo se da je tih tri odsto postalo bogatije od onih 97 odsto zajedno“, rekao je Mirković.

Neki ljudi, kako kaže, čekaju da se promeni direktor, okruženje, vlada.

„Koliko puta ste čuli rečenicu: Ovo je Srbija!. Ali, da bismo nešto promenili, moramo svakodnevno na tome da radimo, a da bismo stigli do uspeha moramo da radimo i stvari koje nam se ne rade. Ima jedna rečenica koja kaže: „Moram jedno vreme da radim kako mnogi ne žele, da bih jednog dana živeo kako drugi ne mogu“, rekao je Darko Mirković na početku treninga, ali i dodao da emocije imaju snažan uticaj na razmišljanje i tek kada se voli ono što se radi, može da se napravi rezultat.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PREDRAG MILINČIĆ, REGIONALNI DIREKTOR KOMPANIJE MARS BALKAN EAST: U održivo poslovanje uložićemo milijardu dolara
  • MARKETING MREŽA URUČILA TRADICIONALNA PRIZNANJA: Dodeljene nagrade kaktus 2018!
  • SANJA IVANIĆ, GENERALNA DIREKTORKA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE Konačno dolaze francuska mala i srednja preduzeća u Srbiju
  • ANDREJ BESLAĆ, GENERALNI DIREKTOR MLEKOPRODUKTA IZ ZRENJANINA Specijalizujemo fabriku za premijum sireve
  • POKRET FRANCUSKIH KOMPANIJA – MEDEF U POSETI BEOGRADU U fokusu softveri, infrastruktura, metro…
  • TRADICIJA BOŽIĆNIH VAŠARA U BEČU: Zimska bajka na trgovima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2018.
Podelite ovaj tekst: