SA KRSTARENJA ZAPADNIM MEDITERANOM BRODOM SEAVIEW: Očaravajući Portofino

Da ovo slikovito mestašce bude ovoliko atraktivno, značajno doprinose kuće okrečene različitim pastelnim bojama. Izgledaju kao iz bajke i neizostavno bude romantičnost. Još kad je dan lep i sunčan, kao što se nama dogodilo tog 30. septembra, onda teško možete da se rastanete od Portofina…

Portofino: Da li je stvarnost ili filmska bajka

Kada sam 30. oktobra ove godine pročitala tviter jedne Italijanke, sledeće sadržine: “La Strada Provinciale 227 per Portofino non c’è più” – što znači “Lokalni put 227 za Portofino više ne postoji” i videla fotografiju koja to dokumentuje (objavljujem je, da se uverite!) – zanemela sam. Tačno mesec dana ranije, 30. septembra, prošla sam upravo tim putem za Portofino i do danas ostala očarana onim što sam videla: italijanski kolorit koji liči na parče raja. Upravo taj regionalni put 227 je čudesan jer vijuga uz stene, kao kozja staza, dok se mali autobusi, specijalnih dimenzija, vešto kreću jer poznaju svaki santimetar puteljka uz brdo i uz more.

U nadi da su Italijani odmah posle ove kataklizme koja je zadesila Đenovu i okolinu, veliko nevreme krajem oktobra i početkom novembra, odmah počeli popravke i izgradnju saobraćajne mreže, evo priče o Portofinu koji ostavlja bez daha. Ne verujem da iko može da ostane ravnodušan kada jednom vidi Portofino.

Upravo takve utiske je imala i poveća grupa turista koji su, u organizaciji turističke agencije Allegra, krstarili Zapadnim Mediteranom krajem septembra i početkom oktobra ove godine. Reč je o agenciji Allegra krstarenja (matično registrovana u Baru, Crna Gora) koja ima svoje predstavništvo u Beogradu i koja ekskluzivno organizuje krstarenja širom sveta, uz avionski prevoz iz Beograda i sa vrsnim vodičima koji odlično poznaju izabrane turističke destinacije. Grupno krstarenje Zapadnim Mediteranom je ovog oktobra imalo dva aduta: atraktivan izbor destinacija i plovidba novim, ogromnim brodom Seaview, koji može da ponese gotovo 7.000 putnika!

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PREDRAG MILINČIĆ, REGIONALNI DIREKTOR KOMPANIJE MARS BALKAN EAST: U održivo poslovanje uložićemo milijardu dolara
  • MARKETING MREŽA URUČILA TRADICIONALNA PRIZNANJA: Dodeljene nagrade kaktus 2018!
  • SANJA IVANIĆ, GENERALNA DIREKTORKA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE Konačno dolaze francuska mala i srednja preduzeća u Srbiju
  • ANDREJ BESLAĆ, GENERALNI DIREKTOR MLEKOPRODUKTA IZ ZRENJANINA Specijalizujemo fabriku za premijum sireve
  • POKRET FRANCUSKIH KOMPANIJA – MEDEF U POSETI BEOGRADU: U fokusu softveri, infrastruktura, metro…
  • TRADICIJA BOŽIĆNIH VAŠARA U BEČU: Zimska bajka na trgovima
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2018.
Podelite ovaj tekst: