ABBA DESIGN: Чари ексклузивног, ручно рађеног намештаја

ABBA design тренутно има велики асортиман луксузног намештаја који је подељен у три линије: рустичну, стилску и модерну, са више колекција у оквиру сваке од њих. Производња је смештена у четири производна погона у Србији. Фокусирани су на страно тржиште, али са поносом истичу да је реч о српским производима

stilski-namestaj

Предузеће ABBA design основали су 2010. године Јована Драгићевић (35) и Немања Радовић (37) а већ данас су међу водећим српским произвођачима намештаја у области висококвалитетне производње. Идеја о стварању комада намештаја са прецизношћу и детаљношћу које су присутне приликом израде уметничких дела, основни је постулат ове младе фирме. Столови и столице, комоде, фотеље, само су део до сада креираних колекција. Јована и Немања, партнери у овом послу, сарађивали су и раније на многим пројектима, а онда су одлучили да покрену заједничку компанију.

– Фирма која је претходила ABBA design-у основана је 2006. године – ABBA euro-shop, са идејом да главни бизнис буде предузимачки посао, пројектовање и извођење ентеријера. У том послу смо се афирмисали у сегменту пословних ентеријера, па нам је тако први клијент била МК група, за коју смо радили више пројеката, затим МВ инвестмент, Интермост, СББ. Такође, радили смо за много познатих јавних личности – каже Немања Радовић у разговору за Економетар.

Пошто је већ био у послу, Немања је увидео да на нашем тржишту постоји један непопуњен простор у сектору опремања ентеријера. Наиме, до тада су се све ексклузивније ствари наручивале из Италије, што се чекало 60 до 90 дана и морало је да буде авансно плаћено. Отуда се и родила идеја о креирању и производњи луксузног дизајнираног намештаја у Србији. Како је временом било све мање посла око ентеријера, јер су у време кризе људи све мање улагали у луксуз, енергију и фокус потпуно је пребацио на дизајн и производњу намештаја.

ABBA design тренутно има петоро запослених у Београду. Јована је дипломирала на Академији примењених уметности у Београду, одсек за дизајн ентеријера и намештаја, и у фирми је задужена за креативни део, док се Немања, економиста по струци, посветио организацији и менаџерским пословима.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од 12 стипендија
  • НАЈБОЉА ТЕХНОЛОШКА ИНОВАЦИЈА 2013. „Смартинг“ за бољи рад мозга
  • ПОМОЋ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ И ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ ЗА ЈУГ И ЈУГОЗАПАД СРБИЈЕ За женско предузетништво око 62.000 евра
  • СВЕЧАНО ОТВОРЕН ХОТЕЛ КРАУН ПЛАЗА БЕОГРАД Нови бисер Делте и Београда
  • НИКОЛА ЛУКИЋ: ПЕЊАЊЕ УЗ ЛИТИЦУ (4) У стилу „пит бул теријера“
  • ИСАК К. АДИЖЕС: АДИЖЕС О МЕНАЏМЕНТУ (11) Шта привреду чини успeшном
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА У ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Нови модел за оцењивање запослених
  • Следећи број Економетра излази 4. марта 2014.
Podelite ovaj tekst: