САЈAМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА У БЕОГРАДУ

На тродневном сајму, традиционално одржаном крајем новембра, окупили су се представници 120 општина, регионалне развојне агенције, привредне коморе и више од 150 малих и средњих предузећа

sajamПод слоганом „Повежи се” Београдски сајам је од 27. до 29. новембра протекле године био домаћин 12. Међународном сајму предузетништва Бизнис база и 5. Сајму локалних самоуправа, који су други пут одржани заједно. Идеја ове тродневне манифестације је представљање и упућивање на међусобну сарадњу малих и средњих предузећа (МСП) са општинама и градовима, са циљем да се подстакне развој овог сегмента привреде. Показало се да су најуспешнија предузећа која у локалној самоуправи имају истинског партнера и ефикасан сервис.

На сајму, иза којег стоје Национална агенција за регионални развој (НАРР), Београдски сајам, Министарство за регионални развој и локалну самоуправу, учествовало је око 120 општина, регионалне развојне агенције, привреднe коморe и више од 150 различитих предузећа, међу којима су били и привредници из десетак земаља, која послују у грађевинској, дрвној, електро, металској индустрији, из области информативних технологија и обновљивих извора енергије.

Учесници сајма кажу да је ово добра прилика да се сретну са другим произвођачима и дистрибутерима, да унапреде или остваре контакте, а на састанцима, панелима и Б2Б сусретима успоставе сарадњу која је основ за ширење на нова тржишта и развој производа. Остоја Илић, шеф пројекта „Бизнис база“, нагласио је да јавни и приватни сектор препознају заједничке проблеме у свом окружењу и реализују програме који могу да их смање, стварајући шансе за већу конкурентност локалне заједнице и привреде, чиме се унапређује стандард грађана у градовима и општинама.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од 12 стипендија
  • НАЈБОЉА ТЕХНОЛОШКА ИНОВАЦИЈА 2013. „Смартинг“ за бољи рад мозга
  • ПОМОЋ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ И ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ ЗА ЈУГ И ЈУГОЗАПАД СРБИЈЕ За женско предузетништво око 62.000 евра
  • СВЕЧАНО ОТВОРЕН ХОТЕЛ КРАУН ПЛАЗА БЕОГРАД Нови бисер Делте и Београда
  • НИКОЛА ЛУКИЋ: ПЕЊАЊЕ УЗ ЛИТИЦУ (4) У стилу „пит бул теријера“
  • ИСАК К. АДИЖЕС: АДИЖЕС О МЕНАЏМЕНТУ (11) Шта привреду чини успeшном
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА У ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Нови модел за оцењивање запослених
  • Следећи број Економетра излази 4. марта 2014.
Podelite ovaj tekst: