Седам милиона долара за неразвијене општине

Национална агенција за регионални развој ће у наредне четири године реализовати Пројекат за развој приватног сектора, у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД). У 12 економски угрожених општина у јужној и југозападној Србији биће пружена помоћ предузећима да ојачају конкурентску позицију и отворе нова радна места

drzvaНационална агенција за регионални развој (НАРР) реализоваће бројне програме за подстицање и развој предузетништва у овој години. Кроз сет нефинансијских и финансијских мера, Агенција подржава јачање конкурентске позиције МСП на тржишту. Тако ће, у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД), НАРР реализовати Пројекат за развој приватног сектора у 12 економски угрожених општина у јужној и југозападној Србији. Пројекат ће се реализовати током четири године, а вредност је седам милиона долара. У прве две године, у оквиру овог пројекта, за развој приватног сектора биће утрошено 4,1 милион долара. Та средства биће уложена за подршку одабраним предузећима да ојачају конкурентску позицију и отворе нова радна места, како би се повећао квалитет живота у ова два региона.

НАРР ће у овој години, у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA), учествовати и у имплементацији Пројекта за унапређење и промоцију менторинга за МСП у земљама западног Балкана, Босни и Херцеговини и Црној Гори, пошто је тај пројекат веома успешно већ спроведен у Србији.

Велики значај за унапређење предузетништва имају и програми финансијске подршке за јачање конкурентности, за развој кластера и женског предузетништва, а наставиће се и са Програмом подршке почетницима у бизнису који су повратници у своја родна места.

Важни кораци у раду Агенције у наредном периоду су и рад на контроли пројеката и анализа резултата досадашњих програма, како би се боље сагледале потребе предузетника. Агенција ће организовати и бројне међународне пословне сусрете да би се ојачала сарадња домаћих и страних предузетника.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од 12 стипендија
  • НАЈБОЉА ТЕХНОЛОШКА ИНОВАЦИЈА 2013. „Смартинг“ за бољи рад мозга
  • ПОМОЋ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ И ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ ЗА ЈУГ И ЈУГОЗАПАД СРБИЈЕ За женско предузетништво око 62.000 евра
  • СВЕЧАНО ОТВОРЕН ХОТЕЛ КРАУН ПЛАЗА БЕОГРАД Нови бисер Делте и Београда
  • НИКОЛА ЛУКИЋ: ПЕЊАЊЕ УЗ ЛИТИЦУ (4) У стилу „пит бул теријера“
  • ИСАК К. АДИЖЕС: АДИЖЕС О МЕНАЏМЕНТУ (11) Шта привреду чини успeшном
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА У ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Нови модел за оцењивање запослених
  • Следећи број Економетра излази 4. марта 2014.
Podelite ovaj tekst: