ANDREJ BESLAĆ, KARLSBERG SRBIJA: Mladi u Srbiji imaju perspektivu

Naš obrazovni sistem, koliko god preobimno izgledao, zaista pruža odličnu bazu mladim ljudima za dalji korak ka usavršavanju u profesionalnoj karijeri. Ja sam lično, tokom „čuvenih devedesetih“ bio u situaciji da svoje studije završavam u inostranstvu, tako da mogu lako da napravim paralelu između onoga što nude zapadni obrazovni sistemi, u odnosu na domaće

Andrej Beslać

Kompanija Karlsberg (Carlsberg) Srbija nedavno je odabrala četvoro najboljih studenata u okviru „Programa za lidere budućnosti“, koji će u naredne dve godine dobiti priliku da iz prve ruke saznaju kako izgleda raditi u velikoj kompaniji. Za ovaj program prijavilo se 950 kandidata. Zašto je kompanija Karlsberg toliko privlačna – pitali smo Andreja Beslaća, direktora snabdevanja maloprodajnih objekata (off trade) kanala kupaca u ovoj kompaniji.

– Jedan od razloga zbog kojih je kompanija Karlsberg Srbija privlačna mladim ljudima jeste princip kojim se vodimo pri zapošljavanju: mi zapošljavamo i aktivno razvijamo veštine svojih zaposlenih. Primetili smo da u Srbiji ima mnogo talentovanih mladih ljudi koji po završetku studija poslodavcu mogu da ponude visoku motivaciju i pozitivan stav, ali ne i ono na čemu većina poslodavaca insistira – radno iskustvo – objašnjava u razgovoru za Magazin Biznis Andrej Beslać.

On podseća da je „Program za lidere budućnosti“ pokrenut kako bi najtalentovanijim mladim diplomcima, koji su postigli dobre rezultate tokom studiranja, Karlsberg omogućio da ubrzano steknu praktično iskustvo, pokažu sposobnosti i pronađu svoje mesto u kompaniji na duže staze. Na konkursu je izabrano četvoro najboljih kandidata, koji će u naredne dve godine iz ličnog iskustva saznati kako je to raditi u uspešnoj kompaniji koja je deo jedne od najvećih svetskih pivarskih grupacija.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: