„АНИТЕКС“: Италијански материјал, производња домаћа

Драгана и Павле Иванов из Босилеграда основали пре осам година фирму која се бави производњом квалитетних чарапа, запошљавају 22 жене и 10 мушкараца, помоћ од државе нису добили, једино од УСАИД-а. Своје производе продају и у региону а репроматеријал углавном набављају у Италији

italijanski-materijalДрагана Иванов из Босилеграда, несуђени ветеринар и кандидаткиња за традиционалну награду Удружења пословних жена Србије за 2014. годину, није ни сањала да ће је живот и ратови у бившој СФРЈ на крају осамдесетих, усмерити на сасвим други посао. Рођена 1969. у Власеници у Републици Српској, у време распада бивше земље, удала се 1989. за Павла Иванова из Босилеграда, са којим од тада живи у малој вароши на крајњем југу земље, у складном браку и са две кћерке студенткиње.

– Две године после венчања, супруг и ја смо са пословним пријатељима из Босилеграда основали предузетничку радњу „Тања“ за производњу чарапа. Стартовали смо успешно и коректно сарађивали са пословним партнерима који су постали и наши кућни пријатељи. Пет година касније, међутим, они су одлучили да се преселе у Београд, па смо се супруг Павле и ја нашли на новом раскршћу – истиче за Економетар Драгана Иванов, и наставља:

– Супруг и ја се нисмо колебали. Одлучили смо да наставимо посао чарапара и основали самосталну предузетничку радњу „Анитекс“. Имали смо снажан успон у пословању и данас су наши квалитетни производи познати у целој Србији. У Врању, Лесковцу и Новом Саду смо отворили и три своја представништва, али на томе, сигурно, нећемо стати.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ОД 23. ДО 26. СЕПТЕМБРА НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ – 112 EXPO РЕГИОНАЛНИ САЈАМСКИ И КОНФЕРЕНЦИЈСКИ ДОГАЂАЈ Важна је превенција ванредних ситуација
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Препознајте стилове понашања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (4) Контактирајте купца директно
  • Следећи број Економетра излази 7. октобра 2014.
Podelite ovaj tekst: