Новинарство заменила ташнарством

Ана Шурдиловић определила се за једноставне и јевтине моделе од еко коже које шаље на адресе широм Србије, али и ван граница наше земље

novinarstvo-zamenilaДа се најважније ствари у животу дешавају случајно, потврђује и пример Нишлијке Ане Шурдиловић, власнице фирме „Шурда ташнарија“. Завршила је журналистику на Филозофском факултету у Нишу и годину дана волонтирала на нишкој ТВ Зона, а потом неколико месеци и на градској телевизији НТВ. Имала је свој блог посвећен моди, па је, претражујући по интернету, видела ташну која изгледа лепо и привлачно и за коју јој се учинило да је једноставна и да може сама да је сашије. Додуше, не баш сама, већ уз помоћ тетке која је имала искуства у томе. Са тетком која јој је, каже, била узор у свему, договорила се да крену да шију ташне за продају и 2011. године регистровала је радњу. Када је стигла прва наруџбина, Аниној срећи није било краја, па је девојци која је била први наручилац, поред плаћене, послала и једну ташницу на поклон. Онда је преко ноћи стигло педесетак наруџбина. Тог тренутка схватила је да ће ташнарство бити њена професија.

Само неколико месеци касније, Анине ташне понеле су манекенке на модним ревијама, у госте су је звале телевизије, укључујући и национални ТВ сервис, о њој и њеним моделима писали су часописи.

– Нисам баш била обожавалац ташни. Пресудна је била она ташна са интернета. Убрзо сам схватила да од овога може да се живи. Волим новинарство, зато сам то и студирала, не бих могла да студирам нешто што не волим, али ситуација у новинарству је толико тешка, да од тог посла нема много вајде. Од програма за подстицање предузетништва ЕНЕКА добила сам двеста хиљада динара, купила две машине, изнајмила локал и почела да радим са тетком, а кад сам се уходала у посао, раздвојиле смо се и ја сам наставила сама. Главни мајстор је мој отац Александар, дипломирани грађевински инжењер, прича Ана за Економетар.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ОД 23. ДО 26. СЕПТЕМБРА НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ – 112 EXPO РЕГИОНАЛНИ САЈАМСКИ И КОНФЕРЕНЦИЈСКИ ДОГАЂАЈ Важна је превенција ванредних ситуација
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Препознајте стилове понашања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (4) Контактирајте купца директно
  • Следећи број Економетра излази 7. октобра 2014.
Podelite ovaj tekst: