БИЗНИС СА ВЕНЧАЧКИМ КАМЕНОМ: Чаробни свет облутака

Млади брачни пар из Аранђеловца, Владимир и Марија Белошевац, обрађује украсно камење у пет боја. Иностране амбасаде у Београду, познати тржни центри, институције и установе, као и истакнуте јавне личности и популарни спортисти стални су купци производа које нуди „Декобел”

oblutakУ аранђеловачком насељу Белошевац, настањеном углавном староседеоцима овог предивног града под Букуљом, на стотинак метара удаљеном од храма Св. Петра и Павла, једном од најзнаменитијих црквених здања у Шумадији, пре четири године је почела да ради и развија се фирма „Декобел”, по много чему јединствена у нашој земљи. Основали су је тридесетпетогодишњи Владимир Белошевац, до тада техничар по занимању, и његова четири године млађа супруга Марија, несуђена учитељица. Одлучили су да предузму такав корак захваљујући Владимировом оцу, однедавно покојном Андреји, професионалном возачу камиона у „Књазу”, који се у ретким часовима одмора бавио обрадом украсног камења.

„Декобел”, смештен и педантно уређен у улици Цара Душана 17, на првом кораку одушевљава намерника, јер не подсећа на класичну фирму са погонима и канцеларијама, већ на парк-музеј у коме су на софистициран начин смештене округле, четвртасте и шестоугаоне жардињере, правоугаони, шестоугаони и округли стубови, жичани кавези са облуцима.

Ова породична фирма бави се производњом и продајом украсног камења из богатих венчачких рудних копова. Бели облутак се данас може видети у Хиландару, крем облутак у Виминацијуму, али Владимир и Марија су се потрудили да на лагеру имају и црвени облутак из Винче, зелени са Дрине и црни облутак са црногорских планина.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ОД 23. ДО 26. СЕПТЕМБРА НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ – 112 EXPO РЕГИОНАЛНИ САЈАМСКИ И КОНФЕРЕНЦИЈСКИ ДОГАЂАЈ Важна је превенција ванредних ситуација
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Препознајте стилове понашања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (4) Контактирајте купца директно
  • Следећи број Економетра излази 7. октобра 2014.
Podelite ovaj tekst: