AUTLET FEŠN PARK INĐIJA POSLE GODINU I PO DANA: Č etiri kanala za originalni brend

Prva faza Fashion Park Outlet centra Inđija obuhvata 15.000 kvadratnih metara i ima oko 1.200 parking mesta. Vrednost investicije je 25 miliona evra. Izgradnjom druge faze ispunili bismo naš plan ulaganja od 40 miliona evra. Sada naši zakupci zapošljavaju od 500 do 600 ljudi, a na kraju druge faze biće otvoreno oko 1.000 radnih mesta – kaže Đura Stanić, generalni direktor kompanije Black Oak Developments

Đura Stanić

Đura Stanić

Od otvaranja autlet centra do danas imamo konstantan rast, kako same posete, tako i prometa koji ostvaruju naši zakupci. U proseku imamo između 70.000 i 100.000 posetilaca mesečno. Inače, posećenost autlet centrima je svakako manja nego kod tržnih centara, ali je zato značajna razlika u stopi konverzije – koliko posetilaca pretvorite u kupce. Prosečna konverzija u tržnim centrima kreće se od osam do deset odsto, a u našem autlet centru u Inđiji ti procenti idu od 70 odsto, pa čak i preko 100 odsto u zimskom periodu, što znači da kupci dolaze sa ciljem da nešto kupe.

Ovako poslovanje Fashion Park Outlet centra Inđija ocenjuje Đura Stanić, generalni direktor kompanije Black Oak Developments, koja je vlasnik centra i investitor na ovom projektu. U razgovoru za Magazin Biznis on ističe da autlet centri imaju i mnogo veće prosečno vreme zadržavanja kupaca, pa tako kupac u Inđiji tokom jedne posete prosečno provede dva i po do tri sata, dok je u tržnom centru to nešto kraće, jer su ova mesta donekle usputne stanice.

– U vlasničkoj strukturi Black Oak Developments imamo kompanije koje su lideri u različitim delatnostima biznisa, a za ovaj projekat su najvažniji bili sektor maloprodaje (retail) i građevinski sektor. Njihovim spajanjem dobili smo sinergiju i dobitnu kombinaciju koja je od početka do kraja uspela da napravi precizne planove i strategiju, i iste sprovede u skladu sa očekivanjima. Gradnja Fashion Park Outlet centra Inđija počela je u leto 2011. godine, a centar je zvanično otvoren u aprilu 2012, na početku sezone proleće-leto – objašnjava Stanić.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • LOKALNE SAMOUPRAVE – NAJPOUZDANIJI GENERATORI NACIONALNOG RAZVOJA: Efikasna administracija dovodi investitore
  • REGIONALNI LIDER MLEKARSKE INDUSTRIJE: Imlek proslavio 60. rođendan
  • REZULTATI GODIŠNJEG ISTRAŽIVANJA MASTERINDEX: Srbi uživaju u kupovini na internetu
  • PREDSTAVLJENI REZULTATI STUDIJE O DOPRINOSU BANKARSKOG SEKTORA: Banke su stabilan partner državi, privredi i društvu
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • HIPOTERMOMINERALNE VODE – GLAVNA PREDNOST TERMI MARIBOR: Habakuk – medicinski i wellness centar regiona
  • OTVORENA ZIMSKA SEZONA NA KOPAONIKU 2013/2014.: Prvog vikenda u decembru – 15.000 gostiju
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (4): Ravnoteža između poslovnog i privatnog života
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (10): Šta je neophodno za donošenje dobrih odluka
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2014.
Podelite ovaj tekst: