Београд 2020. центар највећег догађаја у области осигурања

Удружење осигуравача Србије организоваће 2020. године Међународну конференцију ауто осигурања, скупштину Система зелене карте и годишњу Конференцију моторних директива ЕУ.

Душко Јовановић, генерални секретар УОС

Биће то највећи догађај из области осигурања у 2020. години у Европи. Одлука да УОС буде домаћин Конференције, која ће први пут бити одржана у новом формату, донета је једногласно на скупштини Система зелене карте одржаној у Мадриду.

Поред представника националних бироа осигурања – Бироа зелене карте из 48 земаља, Конференцији ће присуствовати и представници гарантних фондова, бироа за накнаду штете и информационих центара. Тиме ће се на једном месту наћи представници Система зелене карте и Моторних директива ЕУ, што Конференцију чини највећом те врсте у Европи.

„Организовање оваквог међународног скупа, који ће у овом облику бити организован први пут у историји Система зелене карте дугој седам деценија, највеће је признање за наш досадашњи рад”, каже Душко Јовановић, генерални секретар Удружења осигуравача Србије.

Да је наше тржиште у самом врху, када је реч о пословању чланица овог система, потврђује и Мишо Јанковић, директор Бироа зелене карте.

„Србија је, уз Швајцарску, једина држава ван европског економског простора која је чланица такозваног мултилатералног система, односно Система за регистарске ознаке. Тиме су права возача из Србије у свему изједначена са онима у ЕУ”, објаснио је Јанковић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СТО MИЛИOНA ДИНАРА ЗA ЖEНСКE ИНOВAЦИOНE ИДEJE: Нeмojтe чeкaти дa други дoнeсу oдлуку умeстo вaс
  • ПРВА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ФИЛАНТРОПИЈИ: Донације се убудуће очекују од грађана и фондација
  • ОДРЖАНИ ДРУГИ СРПСКИ ДАНИ ОСИГУРАЊА У АРАНЂЕЛОВЦУ: И даље неискоришћен потенцијал за раст
  • О ТАЈНАМА УСПEХА СВEТСКИХ МИЛИOНEРА И БИЗНИСМEНА: Три кључне ствари за успех
  • Следећи број Економетра излази 5. фебруара 2019.
Podelite ovaj tekst: