НИШКА МОДНА КУЋА „ЕДИ“: Колекције су нам унапред продате

Поред Љубише, који брине о производњи и финансијама, овде раде и супруга Сузана, која води комерцијалу и велепродају, син Душан и кћерка Јелена који су ангажовани на извозу. Из погона фабрике месечно изађе десет хиљада конфекцијских и трикотажних производа

Љубиша Ђорђевић

За четврт века од оснивања, модна кућа „Еди“ из Ниша постала је једно од водећих имена у свету моде на домаћем тржишту. Из савремених погона конфекције и трикотаже у току месеца изађе десетак хиљада одевних предмета прилагођених модним трендовима и укусима купаца у целој Србији, Босни и Херцеговини, Словенији, Хрватској, Црној Гори, Македонији, Бугарској, Словачкој и Немачкој. Оснивач привредног друштва „Еди“ за производњу и трговину је дипломирани економиста Љубиша Ђорђевић, који је пре тога био запослен у трговинској кући „Ниш промет“. Једина додирна тачка са текстилом била му је што се његово предузеће бавило трговином и овим производима. Како је онда дошао на идеју да 1993. године оснује фирму баш у овој области?

– Било је то време почетка приватног предузетништва и ја сам хтео да запловим у приватне воде. Пратио сам тадашње трендове, па сам се одлучио за текстил. Кренули смо пробно и постепено смо се развијали. Осмислили смо програм, уважавајући захтеве тржишта и кренули. Ти захтеви су се брзо мењали, али смо ми пратили те промене, да бисмо опстали на тржишту. Када смо се већ одлучили за то, инвестирали смо у објекат и опрему. Данас имамо савремени објекат од око две хиљаде квадрата. Када је реч о опреми, имали смо озбиљног партнера у Немачкој са којим смо одрадили комплетну опрему. У оно време то је била најсавременија опрема у свету. У међувремену се технологија мењала и ми смо морали да пратимо те промене и да иновирамо и опрему и производњу, тако да смо сваке године улагали у опрему, каже за Економетар Љубиша Ђорђевић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СТО MИЛИOНA ДИНАРА ЗA ЖEНСКE ИНOВAЦИOНE ИДEJE: Нeмojтe чeкaти дa други дoнeсу oдлуку умeстo вaс
  • ПРВА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ФИЛАНТРОПИЈИ: Донације се убудуће очекују од грађана и фондација
  • ОДРЖАНИ ДРУГИ СРПСКИ ДАНИ ОСИГУРАЊА У АРАНЂЕЛОВЦУ: И даље неискоришћен потенцијал за раст
  • О ТАЈНАМА УСПEХА СВEТСКИХ МИЛИOНEРА И БИЗНИСМEНА: Три кључне ствари за успех
  • Следећи број Економетра излази 5. фебруара 2019.
Podelite ovaj tekst: