“BEOGRAD NA VODI”: Velika očekivanja od “grada u gradu”

Ovaj projekat će doneti napredak za celu zemlju, unaprediće našu industriju, ugostiteljstvo, turizam, ali pre svega građevinsku industriju. Beograd će postati regionalni centar, a Srbija zemlja koja privlači najveći broj turista i investitora u regionu.

beograd-na-vodiMi ćemo izgraditi nešto čime će se Srbija ponositi, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, 27. juna na predstavljanju master plana „Beograd na vodi“ (Belgrade Waterfront), koji će graditi privatna investiciona kompanija Igl Hils (Eagle Hills) sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Reč je o novoj gradskoj celini duž Save, koja će zapravo biti moderan i tehnološki napredan „grad u gradu“. Predstavljanju projekta prisustvovao je i izvršni direktor Igl Hilsa, Mohamed Alabar i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i drugi visoki zvaničnici grada.

Projekat u obliku makete i video prezentacije smešten je u restaurisanoj zgradi Geozavoda iz 1905. godine  koju je obnovila kompanija Igl Hils i na to potrošila oko tri miliona evra svojih sredstava. Bivši Geozavod je sada moderna i lepa galerija, na kojoj su zadržane veličanstvene arhitektonske karakteristike građevine s početka 20. veka.

Projekat „Beograd na vodi“ nastao je uz podršku Vlade Srbije, a ukupna površina za izgradnju je 1,8 miliona kvadratnih metara. Očekuje se da ovaj impresivni građevinski kompleks bude pokretač razvoja Srbije. Najupečatljiviji segment projekta biće Kula Beograd koja gleda na Savu, visine oko 200 metara. U prvoj fazi izgradnje projekta Kula treba da bude završena do kraja 2016. godine.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PROCREDIT BANKA UVEK SPREMNA DA PODRŽI DOBRU POSLOVNU IDEJU KLIJENTA: Brže i jednostavnije do novih poslovnih prilika
  • OCENE STRUČNJAKA BILTENA MAKROEKONOMSKE ANALIZE I TRENDOVI (MAT): Budžetski deficit se ne može smanjiti bez ušteda države
  • REZULTATI ANKETE POSLODAVACA KOJU JE FINANSIRALA EVROPSKA UNIJA: Više radnih mesta tek u 2015. godini
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • POSLOVNA SAZNANJA: Feedback i Feedforward – ključ razvoja
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Humor – zlata vredan alat
  • NIK VREDEN: PROFIT BREND (3): Pronađi kupca i profitiraj
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2014.
Podelite ovaj tekst: