MILA LITVINJENKO, AURA: Kvalitet uvek pobeđuje, samo treba biti strpljiv

Evropska unija je veoma stroga kada je u pitanju kvalitet proizvoda koji ulazi na njeno tržište, a mi zadovoljavamo sve njihove kriterijume. Kvalitet naših proizvoda je takav da nijedno tržište za nas nije nedostižno. Bitno je pronaći pravog distributera i osigurati plaćanje. To nimalo nije lako, a posebno je teško postići cenu kojom će obe strane biti zadovoljne

Mila Litvinjenko

Mila Litvinjenko

Kriza na nas u „Auri“ podsticajno deluje. Kada većina poslovnog sveta čeka neko povoljnije vreme, mi dodajemo gas i tada investiramo u nove proizvode i tehnologije. To se pokazalo dobrom poslovnom odlukom koja daje rezultate.

Ovako je Mila Litvinjenko, vlasnica i direktorka domaće kozmetičke kuće “Aura”, odgovorila na naše pitanje kako posluju u 2014. godini, koju mnogi ocenjuju kao i dalje kriznu. Ova kompanija koju je pre 18 godina osnovala Mila Litvinjenko umnogome podseća na ostvarenje „američkog sna“ u Srbiji: mlada žena, diplomirani filolog francuskog i španskog jezika, radila nekoliko godina kao prevodilac u školi i u Ujedinjenim nacijama, a onda se 1996. godine probudio u njoj preduzetnički duh i krenula je da proizvodi kozmetiku, učeći o tome i o biznisu, sve usput. I evo je danas sa visokokvalitetnim proizvodima na tržištu Srbije i regiona, izvozi u neke od zemalja Evropske unije, ima jednu od najsavremenijih fabrika izgrađenih u Nišu, zapošljava 80 radnika i planira da „Aura“ sledeće godine ima svoj štand u Hong Kongu, na najvećem svetskom sajmu kozmetike. Globalna kriza, u kojoj su mnogi potonuli, za „Auru“ gotovo da nije ni postojala.

• Zahvaljujući čemu ostvarujete stalni trend rasta poslovanja u prošlih nekoliko godina, uprkos krizi?

– Kozmetika, odnosno šminka je kao i moda – kupci očekuju stalno nešto novo. Naš slogan je zato: „Iznenadi se svaki put“. Cilj nam je da svakog meseca ili barem svakog drugog, iznenadimo kupca nečim novim. Odličan softver koji smo napravili zahvaljujući pomoći BAS programa omogućio nam je da u svakom trenutku imamo pravu informaciju o prodaji i zato možemo odmah da reagujemo. Sentimentalnosti odavno nema, proizvod koji ne donosi profit se ukida i uvodi se novi za koji smo sigurni (na osnovu istraživanja tržišta) da će postići dobre rezultate.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PROCREDIT BANKA UVEK SPREMNA DA PODRŽI DOBRU POSLOVNU IDEJU KLIJENTA: Brže i jednostavnije do novih poslovnih prilika
  • OCENE STRUČNJAKA BILTENA MAKROEKONOMSKE ANALIZE I TRENDOVI (MAT): Budžetski deficit se ne može smanjiti bez ušteda države
  • REZULTATI ANKETE POSLODAVACA KOJU JE FINANSIRALA EVROPSKA UNIJA: Više radnih mesta tek u 2015. godini
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • POSLOVNA SAZNANJA: Feedback i Feedforward – ključ razvoja
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Humor – zlata vredan alat
  • NIK VREDEN: PROFIT BREND (3): Pronađi kupca i profitiraj
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2014.
Podelite ovaj tekst: