БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ИГРЕ: Празник игре и уметности

Јубиларни, 10. Београдски фестивал игре одржан је од 5. до 19. априла, а програм је подразумевао извођење представа у Београду, Новом Саду и Панчеву.

baletНа фестивалу су се најновијим продукцијама представили Балет Џез Монтреал, Балет Државне опере из Беча, шведски Кулберг балет, Балет Прељокаж, Пекиншки плесни театар, Мађио Данца, Дански плесни театар, белгијске трупе Ултима, Вез и Пипинг Том, швајцарски Алиас, израелска компанија Нива Шенфилда, као и Балет београдског Народног позоришта.

Фестивал је отворен спектакуларним наступом чувене канадске трупе Балет Џез Монтреал, која такође обележава значајан јубилеј и слави 40 година свог постојања.

Заједничким напорима организатора и компаније Вип мобајл, која је већ шест година генерални спонзор фестивала, публика у Београду, Новом Саду и Панчеву могла је да ужива у наступима највећих балетских звезда и плесних компанија из свих делова света – Канаде, Данске, Израела, Француске, Белгије, Аустрије, Кине, Швајцарске, Србије, Италије и Шведске.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: