„МК ТИФАНИ“: Најсигурније улагање – занат и искуство

Рудолф Месарош и Јожеф Ковач истичу да се током две и по деценије постојања ове занатске радионице показало да је добро урађен посао најбоља препорука за добијање новог посла

mkРудолф Месарош и Јожеф Ковач пре 24 године живот су претворили у шарене стаклиће, очекујући да ће лепота светлости која се прелама кроз бојено стакло, додир уметности и заната који су савладали, донети нови квалитет у њиховој пословној каријери.

Од тада до сада савладали су један стари и ретки занат, постали зналци свог посла, спасили бројне готово уништене културне вредности, створили нова врхунска занатска дела, успели да изграде препознатљиво име међу људима који се баве витражом, али у пословном смислу и даље се боре за опстанак своје фирме.

Како је почело

Јожеф Ковач прича како су се 1989. године он, као машинац, и његов пријатељ и колега грађевинац Рудолф Месарош, заинтересовали за технику витража. Годину дана су учили занат, сами помало радили, а онда се одважили и отворили фирму „МК Тифани“.

– Било је то време када је средња класа још добро стајала, код људи је почео да се јавља интерес и за витраже и за предмете рађене „тифани“ (tiffany) техником, и ми смо се упутили у приватан посао, прича Месарош.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: