ДИДС 2013: Глобална мрежа на националним доменима

На традиционалној конференцији о развоју интернета истакнут значај отворености и доступности информација на мрежи, али је упозорено и на опасност од сајбер криминала и злоупотребе података о личности

domeniЧетврта годишња конференција ДИДС 2013 одржана је 18. априла у Београду, у организацији Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС) и била је посвећена развоју интернета у свету и на националним .RS и .СРБ доменским просторима. Програм је и ове године био подељен у три блока и одвијао се кроз презентације, предавања и панел дискусије, са око двадесетак релевантних саговорника из земље и света.

Први блок је одржан под називом „Регулисан, а ипак слободан интернет”, други део назван је „Глобално, а домаће!” а у трећем блоку су представљене доменске стратегије великих и компанија и институција и пројекти на националним интернет доменима .RS и .СРБ – „Успешни, a на српским доменима”.

У расправи о слободи и регулацији на интернету, о безбедности, сајбер-нападима и заштити приватности, Дејан Петков, технички директор компаније „Синги инжењеринг”, истакао је да се данас дневно региструје чак 200.000 нових компјутерских вируса. Они су посебно опасни ако се нађу у интерној мрежи (предузећа) и не примете се на време.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: