ФИНАНСИЈСКИ КОНСАЛТИНГ: Пословни савети стижу онлајн

Блог Биљане Трифуновић, дипломираног економисте, за веома кратко време достигао је значајну посећеност и популарност на светској мрежи и постао један од главних извора информисања у областима финансијског консалтинга, пореског саветовања, спољне трговине и девизног пословања

onlineОткако сам 2010. године дошла на идеју да проширим своје пословање, на предлог Тијане Секулић из Удружења пословних жена, почела сам да размишљам о блогу, а у августу 2011. сам дефинитивно решила да га покренем. Кренула сам скромно, да видим има ли интересовања за теме којима се бавим и како ће све то изгледати, и у почетку је од садржаја била заступљена само спољна трговина и девизно пословање. Ипак, до марта 2012. је просто експлодирала цела прича и данас сајт има посећеност од 2.000 људи дневно. Читаоци стално зову телефоном, пишу мејлове, постављају питања.
Овако Биљана Трифуновић, дипломирани економиста, сувласник и директор агенције ИФА (International Financial Agency d.o.o – IFA), у разговору за Економетар објашњава како су нове технологије утицале на развој и ширење њеног посла. Након покретања сајта (www.biljanatrifunovicifa.com) и постављања информација о семинару/тренингу који је припремила за једну немачку компанију, контактирали су је из пословних удружења и појединачних фирми, са захтевима за едукацију. Од маја 2012. године ретко налази слободан термин у свом календару, а веома често и путује по Србији.

– Позвали су ме из немачке фирме КСБ и затражили да им одржим један „ин-хаус тренинг“ за њихове запослене. Рекли су ми да они сваког дана читају мој блог, практично започињу радни дан са овим штивом, и ја сам пристала. После само два дана од постављања информације о програму и цени семинара на мој блог, звали су ме из Привредне коморе Новог Сада, а затим и Београда. Војвођанска привреда је јако покретна, навикли су на едукацију и тренинге, тако да сам у Новом Саду у протеклих годину дана одржала 15 тренинга – каже Биљана Трифуновић.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: