БИЗНИС БАЗА 2009: Проверени пут ка успеху

Мисија ове сајамске приредбе јесте подстицање оснивања, раста и развоја малих и средњих предузећа и опште предузетничке културе у Србији

biznisМала и средња предузећа представљају највиталнији део српске економије и најбоље што држава може да уради за њих јесте да им не смета сувишним бирократским процедурама, рекао је Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, отварајући Међународни сајам предузетништва „Бизнис база“, 26. новембра. Динкић је подсетио да у сектору малих и средњих предузећа ради и од њега живи милион људи у Србији и навео да 99 одсто приватног сектора чине мала и средња предузећа која остварују 60 одсто бруто домаћег производа Србије, ако се изузме финансијски сектор.

Директор Републичке агенције за мала и средња предузећа Горан Џафић подсетио је да малих и средњих предузећа у Србији има више од 300.000, и оценио је да су издржала веома тешку годину.

На овај већ традиционални скуп „малог бизниса“ дошли су сви који своје пословање поистовећују са „Бизнис базом“ и, без обзира на околности, упорни су на путу да истрају и очувају свој посао до бољих времена.

Оптимистичка будућност

И поред објективних тешкоћа, оптимизам не напушта двоје младих људи из Грделице, Јелену Радисављевић и Сашу Ђокића, власницу и дизајнера Студија за дизајн и штампу „Тотал Принт“. Ова фирма, специјализована за услуге тампон, сито, офсет и дигиталне штампе, гравирање и штампање пресликачима, основана је почетком ове године, захваљујући програму којим су конкурисали код Фонда за развој Републике Србије.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: