Од продавца новина до менаџера године

За петнаест година, Предраг Стојановић основао две велепродаје, купио две фабрике и изградио два хипермаркета

prodavac-novinaПредраг Стојановић био је најпре продавац новина на киоску, а затим шеф пословнице „Борбе“ у Лесковцу. Године 1993. одлучио је да крене у приватне воде. Отворио је велепродају „Златан траг“, најпре у породичној кући, затим у згради „Три шешира“, па у напуштеном „Летексовом“ погону „Коста Стаменковић“. Онда је купио фабрику огледала „Звезда“ где је изградио први хипермаркет на југу Србије „Златан траг“. На врхунцу успеха продао га је „Гросу“, а овај „Идеи“.

Многи су се тада у чуду питали зашто се одлучио на тај корак. Било је нагађања да је пропао и да је морао да прода оно што је стекао, а он за Економетар каже:

– Продао сам га по највишој могућој цени која је тада могла да се добије за тако нешто. Ево, као што видите, опет смо направили исто, с тим што сада имамо и нешто више, а то је фабрика „Моравка“.

Након што је продао хипермаркет, Предраг Стојановић је кренуо из почетка. Основао је велепродајно предузеће „Прима нова“ које је 2007. године купило посусталу фабрику „Моравка“ која је била у стечају. Септембра ове године, у кругу фабрике је отворио нови хипермаркет, опет под називом „Златан траг“, који се простире на 2.800 квадратних метара.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: