ФРЕЈА форум 09: Повезивање фирми у пуном замаху

На ФРЕЈА 2009, који је одржан од 13. до 15. новембра у хотелу Kонтинентал у Београду, учествовало око 150 представника невладиног сектора, фирми, институција, асоцијација и удружења из земаља западног Балкана и Европе. Велико интересовање за семинаре, радионице и привредну изложбу добра основа за јачање сарадње привредe и институција

povezivanjeМеђународни скуп ФРЕЈА форум 09, о демократији, једнаким могућностима и квалитету живота, одржан је од 13. до 15. новембра у хотелу Континентал у Београду. Циљ форума је мултидисциплинарно и мултикултурално повезивање земаља западног Балкана са циљем да се убрза процес интеграције и придруживања Европској унији. Програм форума бави се стварањем и развојем нових могућности за жене предузетнице, као и развојем и применом модерних концепата у женском предузетништву, попут менторства, али и другим облицима унапређења положаја жена у друштву и пословању. На форуму је учествовало око 150 представника невладиног сектора, фирми, институција, асоцијација и удружења из Србије, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Шведске.

Стручни семинари и предавачи

У оквиру форума, који је био изузетно добро организован, одржани су бројни семинари, радионице, предавања, дискусије, као и привредна изложба иновативних и креативних женских бизниса. Широк дијапазон предавања пружио је преглед различитих услова рада и могућности у земљама западног Балкана. На семинарима су стручни предавачи у разговорима са учесницама форума говорили о иновативном предузетништву, ЕУ извештајима о напретку земаља овог региона, унапређењу квалитета живота, цивилном друштву, сиромаштву, финансијској кризи и демократији. На радионицама се дискутовало о имплементацији CRS стратегије – најбољи примери из праксе, утицају жена на медије, здравoj храни и квалитету живота, значају образовања на развој заједнице, лидерству младих и о другим темама. Као посебан догађај, у холу хотела Континентал организована је привредна изложба иновативних и креативних женских бизниса која је окупила фирме из Србије, Хрватске, представнике Центра за развој МСП Црне Горе.

Организатор овогодишње манифестације је Удружење пословних жена Србије, уз подршку Скупштине града Београда и Програма УН за развој. Удружење пословних жена Србије успоставило је и сарадњу са Европском предузетничком мрежом Србије, Хрватске и Црне Горе, као и са Институтом Михајло Пупин, чиме је унапређен ниво повезивања и комуникације предузетница.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: