BIZNIS I ZADOVOLJSTVO DRAGANA KIĆANOVIĆA: „Olimp“ – poklon voljenoj planini

Naš legendarni košarkaš koji je u blistavoj karijeri bio i dva puta zvanično prvi evropski as, danas je suvlasnik, sa 50 odsto kapitala, hotela sa četiri zvezdice na Zlatiboru. „Olimp“ se od 2000. godine, kad je zvanično otvoren, neprekidno širi i razvija

Kao najbolji košarkaš italijanskog šampionskog kluba Skavolini, za koji je briljantno nastupao u tri takmičarske sezone i u kome je drugi put u karijeri stekao zvanično priznanje prvog evropskog asa (najbolji evropski košarkaš bio je i 1978. kao član beogradskog Partizana), Dragan Kićanović nije ni sanjao davne 1980. da će, dvadeset godina kasnije, postati suvlasnik (sa 50 odsto kapitala) hotela „Olimp“ na Zlatiboru.

Dok sedimo u jednom od hotelskih salona i prijatno ćaskamo, Dragan Kićanović, rođeni Čačanin, seća se vremena kada je kao dečak i perspektivni košarkaš (postao je reprezentativac već sa 18 godina) zavoleo Zlatibor i, kako ističe, do kraja života ostaće vezan za njegovu čarobnu lepotu, za jedinstveni planinski ambijent.

– Igrajući u Skavoliniju i, na kraju karijere duge gotovo deceniju i po, godinu dana za pariski Rasing, stalno sam razmišljao gde ću nastaviti da živim i radim kad napustim halu, loptu i koševe? Mogao sam da biram između Beograda i Milana, da budem trener ili sportski funkcioner do penzije. Tada nisam ni pretpostavljao da ću dobiti značajne funkcije u našem sportu, ali znam da sam godinama maštao o životu na Zlatiboru i da, kao „penzionisani sportista“, upravo u ovom ambijentu provedem godine i decenije – ističe Dragan Kićanović u razgovoru za Magazin Biznis.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: