BOJANA MOMČILOV: Uspeh se meri odgovornošću

Odgovorno poslovanje, briga o zajednici i okruženju, pažnja prema zaposlenima i osiguranje kvalitetnog mesta za rad, kao i izgradnja poverenja potrošača, principi su na kojima kompanija Mlekoprodukt, deo internacionalne Grupe Savencia Fromage & Dairy, insistira u svom poslovanju.

Bojana Momčilov

„Na unapređenju principa na kojima počiva poslovanje kompanije radimo u svim okolnostima. Iako je ova godina pred nas postavila niz izazova, uspešno savladavamo prepreke i Mlekoprodukt ove godine beleži značajne uspehe. Proširili smo portfolio, postali ekskluzivni zastupnici velikih internacionalnih brendova, pojačali komunikaciju sa potrošačima i otvorili nova tržišta. Sve to zalog je za stabilna radna mesta, kvalitetno radno okruženje i zadovoljstvo zaposlenih. Kvalitetno i održivo poslovanje znači i više pažnje prema okolini i zajednici, ali i garanciju da ćemo još snažnije nastaviti da insistiramo na kvalitetnoj i zdravoj hrani“, ističe Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji Mlekoprodukt.

• Svojim aktivnostima, kompanija Mlekoprodukt je čvrsto poručila tokom ove godine da potrošači, ali i šira zajednica, mogu da računaju na nju…

– Aktivno radimo na tome da budemo tačka oslonca i da poručimo zajednici da može da računa na našu kompaniju. Tokom ovog kriznog perioda, naši proizvodi ni u jednom trenutku nisu prestali da pristižu, a naša kompanija je pokazala da u svakoj situaciji misli na svoj tim i partnere u poslu. Veliku pažnju obratili smo i na digitalne komunikacije, kako bismo u uslovima smanjenih kontakata obezbedili nesmetano funkcionisanje, od proizvodnje do distribucije. U svemu tome, naši zaposleni pokazali su se herojski i zato je kompanija uspela da zabeleži poslovne uspehe.

Na principu društveno odgovornog poslovanja temelji se čitava poslovna filozofija Mlekoprodukta i Grupe Savencia Fromage & Dairy. Naše okruženje zaslužuje da se brinemo o njemu i zato snažno podržavamo zajednicu i lokalni razvoj

• Ove godine pokrenuta je i Biser Nutri Akademija. Kakvi su rezultati kampanje i realizovanih aktivnosti?

– Društvene mreže Biser Nutri Akademije oborile su sve rekorde. Trenutno je aktuelna digitalna kampanja u kojoj kroz zabavne aktivnosti, pesmu i igru, publici približavamo principe zdrave i odgovorne ishrane. Gojaznost je rastući problem i u našoj zemlji, a mi ovom kampanjom doprinosimo boljim navikama, ali ne odričući se zadovoljstva. Zdrava i uravnotežena ishrana može i mora da bude i ukusna! Sve to deo je globalne kampanje #PositiveFood na nivou grupe Savencia koja je na Svetski dan hrane 16. oktobra osnovala Institut za održivu hranu, asocijaciju od opšteg značaja koja nudi i brani pozitivnu viziju zdrave i održive ishrane. U kampanji aktivno učestvuju vrhunski stručnjaci, poput pedijatra dr Jelene Jovanović i dijetologa dr Snežane Dejanović, koja je radila na izradi pravilnika o zdravoj ishrani dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Tu je, naravno, i naša ambasadorka Leontina, omiljena kod naših najmlađih, ali i mama sa velikim iskustvom. Pre ove kampanje, prvu online konferenciju o pravilnoj ishrani dece, održali smo krajem juna, a u okviru Biser Nutri Akademije iznenadili smo i svoje zaposlene akcijom Zdrava užina. Na taj način podsetili smo svoj tim koliko je zdrava ishrana važna za pravilno funkcionisanje organizma i koliko utiče na produktivnost i koncentraciju.

Kao kompanija, poznati ste i po posebnom odnosu prema zajednici u kojoj poslujete. Da li su aktivnosti na tom planu izmenjene u toku pandemije?

– U Mlekoproduktu verujemo da se uspeh ne meri samo dobrim poslovnim rezultatima, već i odgovornošću prema društvu u kome poslujemo i čiji smo deo. Na principu društveno odgovornog poslovanja temelji se čitava poslovna filozofija Mlekoprodukta i Grupe Savencia Fromage & Dairy. Naše okruženje zaslužuje da se brinemo o njemu i zato snažno podržavamo zajednicu i lokalni razvoj.

U borbi protiv pandemije Covid-19 mislili smo na zdravstvene radnike, te smo zrenjaninskom Zavodu za javno zdravlje donirali aparat za obradu PCR testova. Svim drugim akcijama, kao i ranije, nastavljamo da podržavamo sve što direktno pomaže lokalnom razvoju.


U ovom broju još i …

 • ŠTA DONOSI NOVO POSTROJENJE „DUBOKA PRERADA“ U SRBIJI: Kako je rafinerija u Pančevu postala najbolja u regionu
 • ČOVEK KOJI RETKO DAJE INTERVJUE, PORUČUJE: Najvažnije je biti inovativniji od drugih
 • PREGLED USVOJENIH IZMENA ZAKONA O PORESKOM POSTUPKU I PORESKOJ ADMINISTRACIJI I ZAKONA O POREZIMA NA IMOVINU: Šta donose izmene zakona iz oblasti poreza
 • IZ BANKARSKOG UGLA: Obezbedili smo stabilan izvor finansiranja u najturbulentnijem periodu
 • SVETOSLAV ATANASOV, GENERALNI DIREKTOR COCA-COLA HBC SRBIJA: Značajan doprinos Coca-Cola sistema srpskoj privredi
 • PODRŠKA I POMOĆ DRUŠTVENOJ ZAJEDNICI U 2020. GODINI
 • MENADŽERSKI VODIČ: Igre milijardera
 • ODRŽANA ČETVRTA KONFERENCIJA „SRPSKI DANI OSIGURANJA” Osiguravači su pitali: Prijatelji, kako ste
 • TV SLIKE I PRILIKE: Ne može se živeti bez dobrote i ljubavi
 • MONCA, LOMBARDIJA, NA KRAJU 2020. I U OČEKIVANJU 2021.: Raspoloženje pred Božić – ni nalik „onoj“ Italiji
 • MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u 2021. godini
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2021.
Podelite ovaj tekst: