LARISA GRIZILO: Naša poslovna kultura je zasnovana na brizi o zajednici

Ono što je zaista važno, jeste odgovornost bitnih aktera na tržištu prema zajednici koja im omogućava da uspešno posluju i dalje se razvijaju.

Larisa Grizilo

Iz tog osećaja odgovornosti, kompanije se odlučuju na određeni vid društvenog aktivizma, kao načina da uzvrate društvu podršku koju, s druge strane, uživaju”, kaže Larisa Grizilo, glavni direktor ljudskih resursa i komunikacija, Vip mobile i A1 Slovenija, u intervjuu za Magazin Biznis, odgovarajući na naše pitanje – zašto su važne CSR aktivnosti i ulaganja kompanija u društvenu zajednicu.

– U Vipu, kao i u A1, smatramo da se najvredniji poslovni epiteti iščitavaju iz toga kako dolazimo do udruženog zadovoljstva i kvalitetnijeg života svih članova društva, ne samo naših zaposlenih i naših korisnika. Kvaliteti svih nas u kompaniji, pre svega kao pojedinaca, su naša osnovna vodilja iz koje se onda, potpuno prirodno, rađaju velike ideje i poslovna kultura zasnovana na brizi o zajednici.

• Koji su aktuelni projekti kompanije Vip mobile u ovoj godini?

– Ove godine je bilo neophodno da sagledamo na koje načine savremene tehnologije šire granice naše slobode, kada ona u fizičkom smislu mora da bude ograničena. Projekti koje smo nastavili, podržali ili započeli, imali su fokus na unapređenju korisničke i podrške zajednici u uslovima pandemije.

Projekti koje smo nastavili, podržali ili započeli u 2020., imali su fokus na unapređenju korisničke i podrške zajednici u uslovima pandemije

Deo zajednice kojoj je naša pomoć bila najpotrebnija u prethodnom periodu jesu oni najstariji, među kojima su mnogi usled epidemioloških okolnosti ostali usamljeni i izolovani. Zato smo odlučili da im ponudom posebnih tarifnih benefita pomognemo da očuvaju kontakt sa porodicom, a kroz projekat „Stari znalci“ smo podržali i njihovo veće uključivanje u savremene komunikacione tokove i javnosti skrenuli pažnju na njihovu značajnu ulogu u društvu.

Sadržaj portala Bezbedni klinci obogaćen je podkast emisijama, kako bismo dodatno osnažili roditelje u savladavanju svih izazova koje donosi odrastanje njihove dece u digitalnom svetu.

Izgradnjom novih tehnoloških mostova, održali smo i nove online premijere digitalno restaurisanih klasika domaće kinematografije u okviru našeg projekta Vip Kinoteka, i to pred najširom građanskom publikom do sada.

Uprkos svim izazovima, uspeli smo da održimo kontinuitet svih projekata kojima čuvamo i negujemo ono najvrednije u društvenoj zajednici – potreba da učvrstimo odnos poverenja i vratimo osmeh na lica svih svojih ljudi.

• Zašto je društveno odgovorno poslovanje posebno važno u uslovima krize izazvane korona virusom?

– Vođenje biznisa u uslovima krize je za svaku, a posebno za kompaniju veliku kao što je Vip, bio višestruko izazovan zadatak. I na internom nivou organizovanja i na širem društvenom planu, uspostavili smo jedinstvene ciljeve koji prioritizuju agilnost i empatiju. Prva je transformisala poslovanje, druga je učvrstila odnose poverenja u kolektivu, sa klijentima i ostatkom zajednice, koja se pojačano oslanjala na našu podršku.

Nastavljamo da budemo inovator na tržištu i da osluškujemo potrebe svih slojeva društva, koje će dalje formirati spoljne okolnosti i nove generacije

U okolnostima koje donose neizvesnost i strepnju, jasno je da ljudi imaju još veća očekivanja od onih kojima veruju. Tako je naš glavni prioritet bio taj da zaposlenima obezbedimo uslove u kojima mogu da rade bezbedno, ostanu zdravi i motivisani.

Neizostavno je bilo i unapređenje podrške korisnicima, zbog čega smo, između ostalog, otvorili Virtuelnu prodavnicu, tako da najveći broj poslova naši korisnici mogu da obave iz udobnosti i bezbednosti svojih domova.

Podsticanje rasta poslovanja u svakom domenu najefikasnija je strategija za ublažavanje posledica bilo koje krize, zbog čega nismo odustali da ulažemo u bolju i održiviju budućnost.

• Na čemu će biti fokus CSR aktivnosti Vip mobile u narednom periodu?

– Kao i do sada, želimo da kroz naše aktivnosti damo značajan doprinos ključnim temama koje su bolne tačke društva u Srbiji, a jasno je da će prioriteti našeg delovanja biti prilagođeni svim novonastalim okolnostima.

Svakako ćemo nastaviti da kroz svoje projekte osnažujemo društveno najranjivije grupe, kao što su roditelji ili najstariji u zajednici, jer su porodične vrednosti i ravnopravnost oduvek bile kor Vipovih vrednosti. Takođe, nastavljamo da budemo inovator na tržištu i da osluškujemo potrebe svih slojeva društva, koje će dalje formirati spoljne okolnosti i nove generacije.


U ovom broju još i …

 • ŠTA DONOSI NOVO POSTROJENJE „DUBOKA PRERADA“ U SRBIJI: Kako je rafinerija u Pančevu postala najbolja u regionu
 • ČOVEK KOJI RETKO DAJE INTERVJUE, PORUČUJE: Najvažnije je biti inovativniji od drugih
 • PREGLED USVOJENIH IZMENA ZAKONA O PORESKOM POSTUPKU I PORESKOJ ADMINISTRACIJI I ZAKONA O POREZIMA NA IMOVINU: Šta donose izmene zakona iz oblasti poreza
 • IZ BANKARSKOG UGLA: Obezbedili smo stabilan izvor finansiranja u najturbulentnijem periodu
 • SVETOSLAV ATANASOV, GENERALNI DIREKTOR COCA-COLA HBC SRBIJA: Značajan doprinos Coca-Cola sistema srpskoj privredi
 • PODRŠKA I POMOĆ DRUŠTVENOJ ZAJEDNICI U 2020. GODINI
 • MENADŽERSKI VODIČ: Igre milijardera
 • ODRŽANA ČETVRTA KONFERENCIJA „SRPSKI DANI OSIGURANJA” Osiguravači su pitali: Prijatelji, kako ste
 • TV SLIKE I PRILIKE: Ne može se živeti bez dobrote i ljubavi
 • MONCA, LOMBARDIJA, NA KRAJU 2020. I U OČEKIVANJU 2021.: Raspoloženje pred Božić – ni nalik „onoj“ Italiji
 • MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u 2021. godini
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2021.
Podelite ovaj tekst: