POSETA JEZERIMA GARDA, MAĐORE I KOMO: Čarobni italijanski biseri

Magična privlačnost sva tri čuvena jezera na italijanskom severu privlače već od proleća milione turista iz celog sveta. Alpski sneg i sredozemno mirisno bilje, srednjovekovni spomenici, paralelno sa raskošnim vilama lmskih zvezda, umetnika, stvaralaca i eminentnih svetskih ličnosti, ostavljaju utisak o ekskluzivnim mestima, rezervisanim samo za bogate

Panoramski pogled na jezero Garda

Panoramski pogled na jezero Garda

Lepota i nenadmašna estetika u svemu što vas okružuje kad zakoračite na tle koje čine tri najlepša italijanska jezera, nesumnjivo da svojim osobenostima i najraskošnijom vegetacijom koju možemo zamisliti, pripadaju čuvenim jezerima sveta. Lago di Garda, Lago di Mađore i Lago di Komo tri su vodena bisera koji se razlikuju po veličini i dubini vode, ali i po nekim drugim detaljima. Baš ta različitost čini ih turističkom mekom sveta, pa tako svake godine milioni ljudi dolaze na ova božanstvena jezera da se bar za trenutak osete kao u zemaljskom raju.

Da, baš tako! Neću preterati da to naglasim, jer sve što vas dočeka u tim čarobnim vodenim oazama na italijanskom severu, upravo je nešto najlepše na evropskim prostorima.

Lago di Garda

Lago di Garda je nastalo spuštanjem ledenih blokova sa Alpa, a vrhovi ovih planinskih lanaca naziru se kroz magličastu panoramu u daljini, pokriveni snegom koji se ne topi čak ni kada ogreje nešto jače sunce od onoga koje smo mi osetili kišovitih dana krajem aprila i početkom maja.

Lago di Garda je najveće jezero u Italiji i tridesetčetvrto u Evropi. Nalazi se u podnožju Alpa, na polovini puta između Venecije i Milana. Njegova površina je 370 kvadratnih kilometara.

Zauvek ostaje u pamćenju šetnja utvrđenim gradom Sirmione, smeštenom na jugu jezera. Ovaj prelepi stari grad prepun je hotela, restorana, barova i prodavnica. Najslikovitije dominira gradom utvrđenje iz 13. stoleća. Ističe se da je ovde rimski pesnik Gaj Valerije Katul imao vilu, sagrađenu uz samo jezero, i iz tog vremena „preživeli” su samo ostaci rimskih termi. Tu je takođe i prelepa crkva Santa Marija Mađore.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • Novak Đoković fondacija ulaže 700.000 evra
  • KONKURENCIJA NA TRŽIŠTU ELEKTRIČNE ENERGIJE Kogeneracija – Struja iz do sada neiskorišćenog gasa
  • MARIJANA VASILESKU, ČLANICA IZVRŠNOG ODBORA, NADLEŽNA ZA RESOR ZA POSLOVE SA STANOVNIŠTVOM SBERBANKE Mi smo tamo gde su naši klijenti
  • EDUKACIJA PRED NOVIM IZAZOVIMA ZBOG SAVREMENIH TEHNOLOGIJA Da li treba plaćati za visokoškolsko obrazovanje ili ne
  • KAKO JE POSLOVALA FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC U 2015. GODINI Obezbedili 2,2 miliona dolara pomoći za 130.000 ljudi
  • Točeni Jelen – svaki gutljaj kao da je prvi
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE (I deo) Sedam stvari koje klijenti očekuju
  • U ORGANIZACIJI TGI GRUP INTERNEŠENEL Uručena priznanja “Superbrend Srbija”
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2016.
Podelite ovaj tekst: