Четири генерације под истим кровом

Бројна фамилија Томислава Марковића из Горње Трешњевице код Аранђеловца тренутно обрађује 33 хектара земље, са шумом укупно 60 хектара, и успешно се бави пољопривредом, сточарством, производњом креча и ћумура, воћарством…

cetri-generacijeТомислав Марковић (54) из Горње Трешњевице, један је од ретких мајстора који је дао отказ у крагујевачкој „Застави“ и уместо мајсторског браварског заната, окренуо се селу и пољопривреди на прадедовском имању.

– Радио сам четири године у „Застави“ као машинбравар – каже за Економетар Томислав Марковић. Плата је била добра, фабрика аутомобила у пуној брзини, а ја стално чезнуо за родним огњиштем у прелепом селу на обронцима Рудника. Одлуку сам донео 1985. године и рекао збогом „Застави“. Вратио сам се на родно огњиште и са родитељима започео нов посао. И нисам се покајао – започиње причу наш саговорник.

Томислав се оженио Горданом која је родила шесторо деце: Марка, Ђорђа, Николу, Милана, Мирјану и Наталију. Најстарији син Марко има 29 година, а унука Николина шест. Томислав са супругом живи под истим кровом са оцем Милованом (79), три сина, две снајке, ћерком Наталијом и унуцима Лазаром, Иваном и Николином. Донедавно, у заједничком домаћинству живео је и син Ђорђе са супругом и сином, који сада живи у селу Врбица.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: