ČETVRTI VELIKI FORUM MENADŽERA SAM: Odgovorniji odnos prema novcu

Specijalni gost – ministarka finansija Diana Dragutinović

Četvrti po redu Veliki forum menadžera Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je 26. maja 2010. godine u beogradskom hotelu Zira. Članovi SAM-a, menadžeri, prijatelji i predstavnici institucija okupili su se na ovom, sada već tradicionalnom, mesečnom sastanku, a specijalni gost majskog Foruma bila je ministarka finansija u Vladi Srbije, Diana Dragutinović.

Maja Piščević, izvršna direktorka SAM-a, upoznala je prisutne sa novostima između dva Foruma i čestitala članovima Asocijacije na nagradama koje su u međuvremenu dobili – Draginji Đurić, predsednici Izvršnog odbora Banca Intesa, koju je Privredna komora Beograda proglasila za poslovnu ličnost godine, i Ljubiši Jovanoviću, generalnom direktoru DD Agro iz Dobanovaca, koji je dobio šampionski pehar Novosadskog sajma poljoprivrede u kategoriji Najbolji menadžer u agrobiznisu.

Sponzor Četvrtog foruma bila je kompanija Karlsberg Srbija, čiji je generalni direktor Aleksandar Radosavljević u uvodnom delu predstavio aktivnosti, od dolaska Karlsberga u Čelarevo do sponzorstva nacionalne fudbalske reprezentacije koja upravo nastupa na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Specijalni gost bila je ministarka finansija Diana Dragutinović. Ona je na Forum SAM stigla pravo sa pregovora sa delegacijom MMF-a, koja je tih dana boravila u Beogradu povodom četvrte revizije sporazuma sa Srbijom. Prema njenim rečima, želela je da u svojoj prezentaciji govori o nečemu što do sada nije izlagala, naročito ne na sličnom skupu, pa se opredelila za priču o tome kakva nam je država potrebna, da li smo zadovoljni njome i koliko nas košta. Govorila je i o planiranoj poreskoj reformi i o najavljenom Zakonu o fiskalnoj odgovornosti.

– Naša država nas u 2010. godini košta 1.333 milijarde dinara, što je oko 42,5 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP). Ljudi stalno govore da je to strašno skupo, ali ako želite da uporedite Srbiju sa nekim drugim državama i vidite koliko one troše i koliko je to učešće u njihovom BDP-u, mi i ne stojimo tako loše, negde smo u donjem delu te tabele. Još uvek smo iznad onih 40-41 odsto BDP-a, što je moj san.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: