TOM HOPKINS U BEOGRADU: Život je čista prodaja

Prodaja je umetnost. Ona znači simfoniju reči i dela koja se pretače u odluku o kupovini. Prethodno, ipak, morate da upoznate klijenta, da on stekne poverenje u vas, a vi da mu predočite da ga poštujete – podelio je Tom Hopkins svoje tridesetogodišnje iskustvo sa mladim menadžerima Srbije

Tom Hopkins

Sa samo 19 godina Tom Hopkins je ušao u svet nekretnina. Početnička sreća nije bila na njegovoj strani. Uspeo je za šest meseci da proda samo jednu kuću za proviziju koja nije delovala ohrabrujuće. Shvatio je da ovaj posao mora da se uči, a njegova srećna zvezda bio je Daglas Edvards, od koga je naučio sve tajne uspešne prodaje koje sada prenosi širom sveta. Više od 35.000 kompanija i tri miliona profesionalnih prodavaca na pet kontinenata uz pomoć metodologije Toma Hopkinsa steklo je znanje koje ih je vinulo do vrhunskih poslovnih uspeha. Hopkins je, zahvaljujući tome, stekao reputaciju eksperta No.1 za prodaju i kreatora šampiona u prodaji.

Krajem prošlog meseca (28. maja) Tom Hopkins je gostovao u Beogradu. U organizaciji SWOT Learning and Consulting, uspešnog regionalnog profesionalnog trening i edukacionog centra, govorio je mladim menadžerima prodaje o načinu kojim će uspešno prodavati na tržištu sa sve manje kupaca i kako pregovarati da bi se došlo do velikih prodajnih rezultata.

Sećajući se svojih prvih iskustava, Tom Hopkins je podsetio da je strah najveći neprijatelj svakog posla. Kako je rekao: “strah je lukav, zbunjujući, ume da parališe, ali zato, dobar prodavac zna kako da sruši barijeru i da kupcu, pre kuće ili automobila, proda – sebe”!

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: