NIKOLA AVRAM, MK MOUNTAIN RESORT KOPAONIK: Novi imidž Granda i Kopaonika

Moramo da shvatimo da naše cene ne mogu biti više od cena u Austriji i Sloveniji, ali sigurno treba da budu više nego što su u Bugarskoj ili Bosni i Hercegovini. Planiramo i uvođenje najsavremenije tehnologije on-line live booking sistema jer je vreme da naši hoteli postanu deo svetske ponude

Nikola Avram

Nikola Avram, odnedavno novi generalni direktor hotela Grand na Kopaoniku u okviru MK grupe (MK Mountain Resort), ima dragoceno iskustvo: u turizmu je 15 godina, a u hotelijerstvu sedam godina. Najveće iskustvo stekao je radeći u hotelima u mediteranskim uslovima, u primorskom turizmu (Dubrovnik Palace, Adriatic Luxury Hotels, Dubrovnik; Vienna International, Opatija; Dubrovnik Prezident, Valamar, Dubrovnik; Avala Resort & Villas, Budva…). Kako je, onda, došlo do toga da se opredeli za planinski turizam, odnosno za upravljanje hotelom na najvećoj planini u Srbiji – pitali smo Nikolu Avrama.

– Veliki izazov predstavlja vođenje jednog od najvećih hotelskih kompleksa u Srbiji, te je to ponuda koja se ne odbija. Ako se tome doda i činjenica da se radi o najpoznatijem planinskom centru u Srbiji i jednom od poznatijih u regionu, mogu reći da je zadatak prilično složen i pun izazova, što me i jeste navelo da prihvatim ponudu kompanije MK Group. Ljudi koji slično misle lako se prepoznaju, tako da smo brzo našli zajednički jezik – kaže naš sagovornik koji u intervjuu za Magazin Biznis govori o savremenim trendovima u turizmu i hotelijerstvu kod nas i u svetu, o tome kako namerava da unapredi poslovanje hotela na Kopaoniku kojim sada upravlja, o problemima koje je donela svetska ekonomska kriza, o turizmu kao velikom biznisu.

• Kakva je razlika između vođenja hotela u planini i na moru? Sadržaji koji se nude gostima su prilično različiti?

– U suštini, ne postoje veće razlike u samom vođenju hotela. Najveća razlika zapravo i jeste između snega i mora. Način na koji treba koncipirati ponudu da bi to dovelo do uspešnog poslovanja, kao i način vođenja Resorta je potpuno isti. Vrhunska usluga i komfor su nešto što svaki gost očekuje, bez obzira na to gde se hotel nalazio.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: