ĆOŠKARENJE: Ser Oliver

Suočavanje Olivera Dulića sa javnošću i činjenicama, osnovane prozivke i stotine jetkih komentara na svakoj web adresi koja se bavila poslovanjem Oliverove i drugih Dulić kompanija, jeste jedna od slika iz stvarnosti Srbije.

Piše: Zoran Luković

Politička elita je ostala predvidivo nezainteresovana, a Vlada i ini državni organi nezamerajuće ravnodušni na sve medijske priče. Građani su opet nekako bili zatečeni i postiđeni još jednom lukrativnošću ljudi iz vlasti, ostali su zblanuti i nemoćni, ali i srditi, razočarani… Ministar Oliver Dulić je iza vrata moći hladnokrvno odćutao sva pitanja, baš kao da je nadmeni engleski ser… Posle svega, ostao je samo neizbrisivi trag sećanja na javni mozaik, čiji medijski delići zavređuju da se ponove.

Delić prvi

Prema zvaničnim podacima Uprave za trezor koja funkcioniše pri Ministarstvu finansija, između državnih organa i institucija i preduzeća čiji je vlasnik Oliver Dulić, postoji veoma tesna saradnja. Naime, Uprava za trezor Republike Srbije, u periodu od januara 2008. do novembra 2010. godine, evidentirala je preko 1.100 transakcija, odnosno uplata koje su državni organi i institucije realizovali u korist preduzeća „Dg comp. računari“ d.o.o. iz Subotice. Tako je preduzeće ser Olivera, za 34 meseca poslovanja sa budžetskim organima i institucijama, ostvarilo promet od oko 24.464.600 dinara.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: