BIZNIS BAZA: Školska kompanija kao profesionalni biznis

Biznis baza je ove godine okupila preduzetnike koji uprkos krizi i gotovo nemogućim uslovima poslovanja pokušavaju da se održe na površini

Najmlađi učesnici Biznis baze, tradicionalne manifestacije privatnog preduzetništva koja je od 2. do 4. decembra 2010. održana u hali IV Beogradskog sajma, bili su đaci Farmaceutsko-fizioterapeutske škole iz Beograda. U okviru programa “Dostignuća mladih” predstavili su svoju kompaniju “Lilium” koja se već četiri godine bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata i pružanjem uslužnih delatnosti.

Učenici sa Zvezdare i njihovi profesori, uz svesrdnu pomoć direktorke Darinke Karović, uspešno su spojili praktičnu nastavu sa proizvodnjom koja im omogućava da steknu relativno pristojne prihode, ali i znanja neophodna za budući profesionalni rad.

– Motiv da organizujemo školsku kompaniju bila nam je činjenica da, inače, imamo dosta praktičnih časova koje bismo mogli da primenimo na širi krug korisnika. Zato smo školu otvorili za klijente koji mogu da koriste naše usluge, a đake, istovremeno, učimo preduzetništvu koje će im biti neophodno kada se po završetku školovanja uključe u profesionalni biznis – kaže Marija Crnojević, psiholog i mentor programa “Dostignuća mladih”.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: