„CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA 2012“: Ženski doprinos razvoju preduzetništva

Bez namere da glorifikujem žensko preduzetništvo u Srbiji, ipak ne mogu da se otmem utisku da su preduzetnički poduhvati naših žena ravni podvizima, rekla je Sanja Popović Pantić

Udruženje poslovnih žena Srbije, sekcija „Ženski biznis klub“, dodelilo je 29. oktobra uveče, na svečanosti u zemunskom „Madlenijanumu“, šesti put prestižne nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“, sa ciljem da podrži i afirmiše žensko preduzetništvo u Srbiji.

Pod sloganom „Vreme novih uspeha“, nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ su i ove godine dodeljene u dve kategorije i jednoj potkategoriji: Liza Radmila Braun, vlasnica izdavačkog preduzeća „Ingliš buk“ iz Beograda, dobila je priznanje za „najevropskiju žensku firmu“, Jovana Jakovljević, suvlasnica i izvršna direktorka preduzeća „Nopal luks“ iz Bačke Palanke, dobila je nagradu za „najbolji model zapošljavanja“. U potkategoriji „samozapošljavanje“ dobitnice su: Biljana Planić, vlasnica T.A. „Atos“ iz Kragujevca, i Emina Srna, vlasnica optičarske radnje „Optikum vizus“ iz Prijepolja.

Udruženje je dodelilo i specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja, kao i četiri priznanja učesnicama projekta „Mentori ženskog preduzetništva“, koji vodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a Udruženje poslovnih žena Srbije je partner.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: