„Данпласт“ за кућне потребе

Више од две деценије производи мале аранђеловачке фирме проналазе пут до купаца из Србије и бивших република Југославије, а једини проблем је скучен производни простор

dan-plastАранђеловчанин Милан Николић са супругом Милосавом, основао је у свом домаћинству у јулу 1985. године СЗР „Данпласт“. Међу првима су у овом делу Шумадије почели производњу ПВЦ рекламних и ПВЦ кеса за замрзиваче. Да би регистровали радњу, имали су доста перипетија од стране општинске администрације, које су трајале годину дана!

До почетка 1990. године у производњи је радила Милосава, а помагали су јој чланови фамилије. Касније се придружила и једна радница. Породични бизнис захтевао је од Николићевих предани рад, упорност и сналажљивост, како би стекли поверење купаца.

– Пре двадесет година, после дипломирања на Економском факултету, прво радно место чекало ме је у породичној фирми – испричао је за Економетар Миланов и Милосавин син Данко. Научено на факултету почео сам да спроводим у пракси, па је фирма кренула узлазном линијом. Изградили смо објекат „Звоно“ у чијем је саставу и продавница мешовите робе. Из властитих средстава смо 1992. године изградили и производну радионицу, а стару машину за израду ПВЦ кеса заменили смо модерном – истиче Данко.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: