ЕЛИНГ ИНЖЕЊЕРИНГ РАЗВИЈА „ЗЕЛЕНУ“ ЕНЕРГИЈУ У СРБИЈИ

Мини хидроцентрала може да се изгради за годину и по дана, а за добијање дозвола и папира за градњу чека се и по две године. Снежана Милић истиче да ће прве мини хидроцентрале бити подигнуте у околини Краљева, Ариља, Новог Пазара и Тутина

elin-ingПедесетогодишња Снежана Милић, дипломирани економиста, једна је од пословних жена која, упркос многим отежавајућим околностима, остварује завидне резултате, захваљујући амбицији, знању, вештини, сналажљивости, и свакако, великој храбрости. Саговорница Економетра је за шест година, од директорке Омладинске задруге у Свилајнцу, успела да постане заменица генералног директора велике и по много чему јединствене компаније Елинг инжењеринг, са матичним седиштем у Теслићу. Такође је и сувласница неколико фирми-ћерки које је Елинг инжењеринг основао у Београду и Краљеву.

Снежана Милић данас обавља све припреме за почетак градње мини хидроелектричних централа, за које у Србији и региону постоје изузетно повољни услови – брдовити терени и водени ресурси.

– Елинг инжењеринг је до сада изградио пет мини хидроелектричних централа (хидроелектрана) снаге између два и шест мегавата. Од тога смо саградили две за компанију и три у Републици Српској, на просторима Котор Вароши, Калиновика и Кнежева надомак Бањалуке. У завршној фази су радови на изградњи још три мини хидроелектране у Републици Српској. Када је о Србији реч, прибављамо неопходне дозволе за изградњу чак петнаест мини хидроелектрана на просторима Краљева, Ариља, Новог Пазара и Тутина. Снага ових мини хидроелектрана је око једног мегавата и лоциране су у брдовитим пределима, што је основни предуслов за њихову изградњу и функционисање – истиче Снежана Милић за Економетар.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: