„РЕСАВА КОМЕРЦ”: Милион тегли за светско тржиште

Породична фирма Стевановића из Свилајнца, прво приватно предузеће у региону Шумадије и Поморавља, за две деценије прерасла је од малог произвођача до озбиљног прерађивача најквалитетнијег органског и конвенционалног воћа и поврћа

tegleПоследњег априлског дана, када је температура била као да је средина лета, на имању породице Стевановић у селу Црквенац, надомак Свилајнца, било је живо као у кошници. Десетине вредних руку, струк по струк, засађивало је паприку – фефероне. Ова њива, омеђена оградом од ливеног бетона, само је део породичног имања Стевановића који у свом поседу располажу са укупно 35 хектара плодног и добро обрађеног пољопривредног земљишта.

Предраг Паја Стевановић и његова супруга Славица, тик уз њиву и производне хале које чине породичну фирму ДОО „Ресава комерц”, приводе крају изградњу још једне куће. У хладу двовековног храста, засађеног руком претка, нова, лепа и пространа кућа биће нова адреса вредних људи који су своју судбину везали за врхунску обраду земље и прераду производа које она рађа.

Две производне хале, хладњача, велики магацински простор, управна зграда и стакленик, уз 35 хектара плодне земље промовисали су „Ресава комерц” у успешну и престижну породичну фирму која је истовремено и прво приватно предузеће у региону Шумадије и Поморавља, утемељено пре две деценије. До дана данашњег, с поносом истиче газда Предраг Стевановић, ни један једини динар за развој и проширење капацитета није потекао из кредита, већ искључиво из сопствене производње и зараде. Све досадашње инвестиције и улагања Стевановић процењује на око милион евра, а за будуће има још безброј реалних планова.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: