DIGITALNI VODIČ: Budite nedostupni

Mobilni telefoni, kako to pokazuju mnoge studije urađene poslednjih godina, postali su gospodari naših života, a mi njihove sluge. Oni imaju prioritet nad svačim drugim, uključujući tu i prijatelje, članove porodice, poslovne partnere…

Jedan od izuma s kraja prošlog veka, postao je nešto bez čega je život nezamisliv već na početku ovog. Pogotovo kad su se pojavile njegove “pametne” verzije, koje su u jednom malom uređaju, koji stalno nosimo, ujedinile i lični kompjuter, foto kameru i telefon.

Naravno, reč je o njegovom veličanstvu mobilnom telefonu. To je, inače, zaista dragocena stvar za poslovnu komunikaciju, ali po svemu sudeći, došlo se dotle da se može reći da mi više ne posedujemo te sprave, nego da one poseduju nas.

Priznajte koliko dugo možete da izdržite, čak i kad ste na poslovnom sastanku, da ne pogledate u njegov mali ekran, ne proverite da li vam je stigla neka poruka ili novi imejl.

Priznajte da ste pod velikim stresom kad ga zaboravite kod kuće ili u kancelariji i da ta napetost ne prolazi sve dok niste ponovo zajedno.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: