DR JASMINA KNEŽEVIĆ, BEL MEDIC: Nema “muškog” i “ženskog” biznisa

Pre ulaska u privatni biznis, sticajem okolnosti, provela sam nekoliko meseci u SAD. Tamo sam upoznala mnogo uspešnih ljudi od kojih sam naučila kako se s lakoćom i velikom otvorenošću govori o poslovnim neuspesima. Nažalost, kod nas niko ne uči da je i neuspeh deo uspeha, odnosno velika životna veština da savladate nastale probleme

Jasmina Knežević

Od kada je krajem oktobra prošle godine i zvanično promovisano deset ambasadorki ženskog preduzetništva, mnoge hrabre, vredne i ambiciozne žene u njima su videle uzor kako može da se uspe u samostalnom biznisu. Doktorka Jasmina Knežević, direktorka i suvlasnica Opšte bolnice Bel Medic, jedna je od poslovnih žena koja je s velikim uspehom pokrenula nov model preduzetništva i koji, kao mentor, želi da prenese svojim sledbenicama koje su tek uplovile u preduzetničke vode ili onima koje to žele da učine u bližoj budućnosti.

– Smatram da svako iole uspešan u svom poslu ima obavezu da na način koji najbolje zna doprinese zajednici. I to ne samo u materijalnom smislu, u vidu takođe značajnih sponzorstava i priloga, već putem koji će pokazati korist na duže staze – kaže dr Knežević u razgovoru za Magazin Biznis.

U okviru projekta EU o ženskom preduzetništvu koji ima za cilj promenu slike o modelima, identifikaciji i stimulaciji razvoja privatne inicijative među ženskom populacijom, dr Knežević je mentor dvema preduzetnicama koje poseduju sopstvene firme. Reč je o Oliveri Jovićević, direktorki “Balkan Media Tima”, koji se bavi edukacijom u oblasti medija, odnosima s javnošću i TV produkcijom i Svetlani Vučković, osnivaču agencije “Nana”, za pomoć u kući starijim osobama. Ove dve preduzetnice imaju firme već četiri godine, ali žele da ih unaprede još uspešnijim rezultatima.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: