DIGITALNI VODIČ: Trka za bezbednu i jeftinu bateriju se nastavlja

Američki Ford je krajem septembra obelodanio najveću proizvodnu investiciju u svojoj 118 godina dugoj istoriji: za izgradnju tri enormno velika proizvodna centra za električna vozila (EV), uložiće 11,4 milijarde dolara.

Partner u ovom poduhvatu kompaniji, čije je sedište u predgrađu Detroita, jeste južnokorejski startap SK inovejšn. Vest je sigurno obradovala i predsednika Bajdena, jer će novim fabrikama biti potrebno oko 10.000 radnika. Ford je na ovaj način konkretizovao najavu iz maja ove godine da će za tranziciju sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na motore na električni pogon, do kraja ove decenije uložiti 30 milijardi, osam više nego što je bilo planirano.

Prema planovima, EV će činiti 40 odsto globalne prodaje Forda do 2030., što nije u skladu sa preporukom američkog predsednika da jedan od američkih doprinosa u borbi protiv klimatskih promena bude i to da svaki drugi automobil proizveden u SAD bude sa pogonom na baterije.

Nekako u isto vreme, najveći rival Fordu, Dženeral motors (GM) izneo je svoj plan da, takođe sa svojim južnokorejskim partnerom, kompanijom LG Chem, do 2025. izgradi četiri fabrike baterija sa takozvanom „ultijum“ tehnologijom koja ih čini superiornijim od konkurentskih.

U trci sa Fordom, GM ne želi da zaostane ni po ukupnim investicijama: u junu je saopšteno da će u razvoj EV do 2025. biti investirano 27 milijardi.

Treba imati u vidu da je rivalstvo Forda i GM-a „istorijsko“ i da seže u dane kada automobili postaju masovni vid transporta. Još 1909, osnivač Dženeral motorsa Vilijem Krapo Duran ponudio je Henriju Fordu da njegovu fabriku automobila otkupi za osam miliona dolara.

Izvor: LatestLY

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • SAŠA MARKOVIĆ, DIREKTOR PRODAJE COCA-COLA HBC SRBIJA: Pomeramo granice i u izazovnim vremenima
  • TELEKOM SRBIJA ČUVA NAJVAŽNIJU OD SVIH MREŽA – MREŽU ŽIVOTA: Nijedna vrsta ne umire sama
  • DO KRAJA SLEDEĆEG APRILA PRODUŽEN ROK ZA NOVI MODEL FISKALIZACIJE: Prelazni period startuje 1. novembra
  • JESENJI VIVALDI FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA: A kad se čovek vrati, pitamo zašto se vratio…
  • SVE JE U LJUDIMA – IZAZOVI SAVREMENOG HR-A: Dušeci, restoran i sladoled
  • STRUČNA PRAKSA U KOMPANIJI ASEE: Prilika za mlade stručnjake da ostanu i rade u Srbiji
  • GERALD GRÜLL, DIREKTOR MALOPRODAJE U IMMOFINANZ-U: Ritejl parkovi – nove „zvezde” maloprodajnog sektora
  • SARADNJA PRIVREDE I PKS KROZ MODEL DUALNOG OBRAZOVANJA: Mladi brže do posla, kompanije do kadrova
  • KOLIKI JE ZNAČAJ NAJVEĆE NAFTNE KOMPANIJE ZA PRIVREDU ZEMLJE: U srpski budžet NIS godišnje uplati više od 1,1 milijarde evra za poreze
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2021.
Podelite ovaj tekst: