ФУНКЦИОНАЛНА ХРАНА И ЉУДСКО ЗДРАВЉЕ: Докторка као предузетница

Примаријус др Љиљана Бајић Бибић основала је фирму „Нутри биос”, јер је после дугог истраживања произвела и сертификовала органски производ заснован на научним референцама. Производе се једнодневни, дводневни или седмодневни пакети које могу користити и здрави и болесни људи

Љиљана Бајић Бибић

Много труда, времена, знања, посвећености, рада и ентузијазма треба да уложи свако ко жели да досегне изузетне иновативне резултате. Управо то је постигла примаријус др Љиљана Бајић Бибић, дипломирани хомеопата, која је као интерниста дуги низ година радила у КБЦ Бежанијска коса у Земуну, где се упознала са проблемима који настају неадекватном превенцијом здравља.

Све то време проведено на клиници наша саговорница, добитница награде „Цвет успеха за жену змаја” 2016. године (за иновативност), изучавала је комплементарне медицинске гране: здраву исхрану, хомеопатију и биорезонанцу. Њену пажњу је посебно привукла органска функционална храна која позитивно утиче на одређене функције организма.

– Моја замисао је била да осмислим такву комбинацију хране која би промовисала здравље и смањила ризик од појаве болести. Да бих те идеје реализовала, одлучила сам да почнем сопствени пословни пројекат. Основала сам 2014. фирму „Нутри биос”, предузеће за производњу, трговину и услуге, каже др Љиљана Бајић Бибић за Економетар.

Наша саговорница наглашава да је њена идеја била да осмишљава и производи органску функционалну храну и промовише здрав начин живота. Имајући у виду озбиљност оваквог подухвата, везаног за здравље људи, др Бајић Бибић је успоставила сарадњу са Институтом за броматологију Фармацеутског факултета у Београду. На коначном стварању нутри биос пакета рађено је две године.

– После великог истраживачког рада дошла сам до закључка да пакет нутри биос мора својим нутри-фармаколошким дејством да омогући успостављање оптималне равнотеже организма. Подразумевало се да су ми за реализацију ове јединствене и специфичне понуде функционалне и научно потврђене хране била неопходна велика средства. Уложила сам сопствена средства у овај подухват, при чему ми је супруг Небојша био десна рука.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПETAР ПOПOВИЋ, ИЗВРШНИ ДИРEКTOР ЗA ПOСЛOВНE КOРИСНИКE TEЛEКOMA СРБИЈА: БизПaкeт олакшава пословање
  • ПОБЕДНИЦИ СЕДМЕ ИЗЛОЖБЕ ТОРТИ И КОЛАЧА У НИШУ: Млада фирма осваја признања
  • ИЗВОЗ ДОМАЋИХ ВИНА НА ТРЖИШТЕ ЕУ: Војвођанска вина на европској мапи
  • EСРA ГEЗMИШ, ДИРEКTOРКA ПРOJEКTA СAJMA TEКСTИЛA У БEOГРAДУ: Сајам текстила од ове године у српској престоници
  • ЗАШТО ЈЕ РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА ВАЖАН ЗА СРБИЈУ: Дoмaћи прoизвoђaч у свeтској клaси
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (3): Приватне марке у порасту
  • Следећи број Економетра излази 4. априла 2017.
Podelite ovaj tekst: