DR ĐORĐE DINIĆ: Dolazak Behtela u Srbiju – dobitna kombinacija

Behtel će nastaviti da vodi razgovore o mogućem učešću na budućim projektima u Srbiji i vrlo smo zainteresovani da tu radimo. Naravno, ako nam bude dodeljen projekat izgradnje Koridora 11, bili bismo zainteresovani da ga radimo i u Crnoj Gori

Đorđe Dinić

Američka kompanija Behtel zainteresovana je za izgradnju Koridora 11 u Srbiji i autoputa od Kruševca do Kraljeva, izjavio je krajem oktobra u Beogradu predstavnik te kompanije za Evropu, Afriku i Bliski istok Dejvid Velč. Pored Dejvida Velča i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, sastanku u Beogradu prisustvovali su i američka ambasadorka u Beogradu Meri Vorlik, direktor razvoja Behtela Majk Miks, glavni potpredsednik (Principal Vice President) Behtela i program menadžer za Džubail, Saudijska Arabija, dr Đorđe Dinić, ministar za životnu sredinu Oliver Dulić, kao i nekoliko savetnika iz ministarstva.

Đorđe Dinić u razgovoru za Magazin Biznis otkriva koliko je izvesno da će Behtel na proleće 2011. godine doći na naše tržište i šta bi Srbija dobila dolaskom ove kompanije. Pored toga, govori i o velikim poslovima koje Behtel ima u Saudijskoj Arabiji i u regionu Arapskog zaliva.

Da podsetimo, dr Đorđe Dinić već 13 godina radi u kompaniji Behtel. Završio je Građevinski fakultet u Beogradu, a magistrirao i doktorirao na Imperial College-u u Londonu. Počasni je član Društva građevinskih inženjera Velike Britanije. Radio je u Velikoj Britaniji, Grčkoj, Indiji, a poslednjih osam godina živi i radi u Saudijskoj Arabiji.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: