OSNAŽIVANJE EKONOMSKE SARADNJE PREDUZETNICA SRBIJE I NEMAČKE

Udruženja poslovnih žena Srbije i Frankfurta na zajedničkoj konferenciji ukazala na puteve i efekte saradnje i označila početak projekta i korišćenja jedinstvenog web portala

Konferencijom “Uspostavljanje međunarodne ženske poslovne mreže kroz saradnju udruženja preduzetnica Srbije i Nemačke”, održanom 27. oktobra u Narodnoj banci Srbije u Beogradu, ozvaničen je početak zajedničkog projekta “Preduzetnice preduzetnicama” između naših i poslovnih žena Nemačke. Ranije započeta saradnja Udruženja poslovnih žena Srbije i JUMPP – Udruženja preduzetnica Frankfurta na ovoj konferenciji rezultirala je, između ostalog, predstavljanjem jedinstvenog web portala po nemačkoj licenci, značajne i dragocene pomoći našim preduzetnicama. Portal će im omogućiti pristup ženskim preduzećima iz svih oblasti, a u čiju je izvornu verziju već uključeno 1.500 nemačkih firmi.

Kako je u Beogradu izjavila Kristiane Stap – Osterod, direktorka Udruženja preduzetnica Frankfurta i predsednica JUMPP programa, Srbija je prva strana zemlja koja se priključila ovom projektu i on će na proleće 2011., kada bude promovisan u pet gradova Srbije, omogućiti našim preduzećima da uspostave poslovne kontakte sa nemačkim firmama, ali će proces biti i dvosmeran. Gospođa Stap – Osterod je, takođe, rekla da je zajednički rad na projektu još jedan korak bliže dijalogu Srbije i EU i sasvim sigurna odskočna daska za zamah ženskog preduzetništva u Srbiji.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: