SLOBODAN ĐINOVIĆ, ORION TELEKOM: Mi smo za „Ozbiljnu vezu“

Naše brže širenje usporava i sprečava neusklađenost državne regulative i podzakonskih akata lokalnih samouprava, jer postoje velike razlike u proceduri pribavljanja dokumentacije za izgradnju naših baznih stanica u Beogradu, na jugu Srbije i u Vojvodini. Ali bez obzira na to, mi ostvarujemo postavljene ciljeve

Slobodan Đinović

Sa licencom drugog operatora za fiksnu telefoniju u Srbiji, Orion telekom je već krajem maja ove godine ponudio građanima Srbije važnu alternativu: usluge bežične fiksne telefonije i pristupe internetu. Slobodan Đinović, generalni direktor kompanije Orion telekom, kaže u razgovoru za Magazin Biznis da je već sama činjenica da su postali drugi operator fiksne telefonije predstavljala veliku odgovornost i obavezu. Jer, na taj način je kompanija Orion telekom postala sinonim demonopolizacije tržišta telekomunikacija, nudeći mogućnost izbora građanima.

– Već posle samo četiri meseca rada imamo zapažene rezultate – kaže Đinović i ističe da su u obavezi da ispune i zahteve koji su definisani licencom. A to, između ostalog, znači da sami grade svoju infrastrukturu kako bi pokrili 20 odsto teritorije ruralnih delova na jugoistoku Srbije.

– Očekivanja su velika, a nalazimo se i pod budnim okom javnosti. Upravo zbog toga je naša poslovna politika i zasnovana na tri osnovna postulata – vrhunski kvalitet usluge, povoljne cene, jednostavnost i brzina pružanja usluga. Ovakav pristup nam je za kratko vreme doneo epitet definisan i u našem sloganu „Ozbiljna veza“, sa preko 6.000 korisnika fiksne telefonije i više od 150.000 korisnika koji pristupaju internetu preko naše mreže. U okviru te armije korisnika, vredno je istaći da imamo više od 50.000 korisnika ADSL-a, ali i zavidan broj korisnika internet usluge na autentičnom širokopojasnom pristupu internetu preko CDMA tehnologije, popularno nazvanim „Internet za poneti“ – kaže Đinović.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: