ŠESTI VELIKI FORUM MENADŽERA SAM: Srpska privreda je nedovoljno konkurentna

Dejan Šoškić, guverner Narodne banke Srbije, bio je gost Šestog foruma SAM-a. On je naglasio značaj koordinacije između monetarne i fiskalne politike i važnost većeg učešća kapitalnih izdataka u državnoj potrošnji, čime se može kreirati viši nivo stabilnosti i privrednog rasta

Šesti veliki forum menadžera Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je 28. oktobra 2010. godine u beogradskom hotelu Zira. Ovaj tradicionalni, mesečni susret okupio je privrednike, poslovne ljude, članove SAM-a, kao i prijatelje i predstavnike institucija, a specijalni gost oktobarskog Foruma bio je guverner Narodne banke Srbije (NBS), Dejan Šoškić.

O novostima između dva Foruma prisutne je obavestila Maja Piščević, izvršna direktorka SAM-a. Ona je najpre pozdravila gošću, ambasadorku Belgije Deniz de Hauver, i podsetila na dugu tradiciju odnosa između njene zemlje i Srbije. Ambasadorka De Hauver inicirala je i osnivanje belgijsko-srpske poslovne asocijacije. U proteklom mesecu SAM je postavio i jedan rekord, jer je pored deset novih članova u ovom periodu stiglo i još deset kandidata.

– Sredinom oktobra posetili su nas ambasadori Španije i Portugala, sa svojim ekonomskim savetnicima, povodom planiranog dolaska privrednih delegacija iz ovih zemalja. Takođe, održan je i naš Mali forum – poslovni doručak koji je organizovala Advokatska kancelarija Karanović Nikolić, na temu „Regulatorna usaglašenost poslovanja” – rekla je Maja Piščević.

Ona je istakla i da je američka ambasada ukazala poverenje SAM-u, tako što je za njene članove i najbliže članove njihovih porodica omogućila bržu i jednostavniju proceduru za dobijanje viza za SAD, na rok od deset godina. Na Šestom velikom forumu SAM potpisan je i sporazum o strateškom partnerstvu SAM-a sa Draganom Đorđevićem, predsednikom kompanije „Skills”, koji će kroz SAM akademiju omogućiti dodatnu edukaciju menadžera.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: