DRAGOLJUB DAMLJANOVIĆ, ŠNAJDER ELEKTRIK: Budućnost je u „pametnoj“ infrastrukturnoj mreži

U Novom Sadu se nalazi razvojni centar koji proizvodi softver za optimalno upravljanje i velike uštede u distribuciji električne energije. Pored „smart grid“-a (pametne infrastrukturne mreže) imamo i kompletna Smart City rešenja – upravljanje u drumskom i železničkom saobraćaju, upravljanje gasovodima, naftovodima, vodovodima, grejanjem i elektrodistributivnim sistemima

Dragoljub Damljanović

Ove godine francuska kompanija Šnajder elektrik (Schneider Electric) obeležava desetogodišnjicu uspešnog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori. Dragoljub Damljanović, direktor ove kompanije, kaže u razgovoru za Magazin Biznis da su posebno ponosni na projekte koje su realizovali prošlih godina, a to su „pametne zgrade“ VIG plaza, B2, Klinički centar u Novom Sadu, zatim rešenja za snabdevanje energijom i merenje potrošnje u poslovnom centru Ušće i u tržnim centrima Delta City u Beogradu, Podgorici i Kragujevcu.

– Naša rešenja se nalaze i u hotelu Splendid u Bečićima i u novom hotelu na Fruškoj gori – Premier Aqua. Značajni objekti za nas su i industrijski objekti – fabrike Farmina Pet Food u Inđiji, Yura u Leskovcu i mnogi drugi, a koriste se i za upravljanje elektrodistributivnom mrežom u Beogradu, Novom Sadu i Subotici – kaže Damljanović.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: